Nem kerültünk közelebb a bajnoki címhez

A Debreceni Egyetem alakulata a huszonötödik percben két góllal vezetett, ettől függetlenül kikapott a fővárosban.

Vasárnap este a TFSE otthonában folytatódott a női futsal NB I-ben a bajnoki döntő. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első felvonása óriási csatát hozott, végül a DEAC büntetőpárbaj végén ünnepelhetett a múlt héten a saját csarnokában.

A mai találkozó első helyzete Üveges Katalin előtt adódott, csapatkapitányunk lövése mellé ment. A másik oldalon először Kota Gabriella tesztelte Torma Lillát, aki védte ezt a próbálkozást. Ezt követően Gruber Brigitta többször is megiramodott, ám ezekből a jelenetekből nem profitált a házigazda. A szünethez közeledve átvette az irányítást a fővárosi alakulat, de a vezetést nem tudta megszerezni.

A huszonnegyedik percben a TFSE kapusát, Hargas Annamáriát szerelte Horváth Viktória, aki az üres kapuba küldte a játékszert. Ez a gól jót tett az összecsapásnak, mivel lüktetőbb játékot láthattak a nézők. Kicsit később már kettővel vezettünk: Fülöp Dia hagyta faképnél a védőket, majd a lehetőséget higgadtan értékesítette. A hátránya ellenére nem tört meg ellenfelünk, ezt jelzi, hogy a huszonhatodik minutumban Gruber Brigitta szépített. Ezt követően Varga Adél passzát követően Folk Zsuzsanna betalált, így a huszonkilencedik percben 2-2-ről folytatódhatott a küzdelem. Mindkét alakulat hajtott az újabb találatért, végül a budapestiek jártak sikerrel: Kovács Szilvia végzett el egy szabadrúgást jó tíz méterről, a bombáját nem hárította Torma. A lefújásig átálltunk az öt a négy elleni játékra, ám az egalizálás így sem jött össze.

Csapatunkat ebben a szezonban először győzte le a TFSE, így jövő vasárnap 1-1-es állásról folytatódhat a finálé a DESOK-ban.

Bajnoki döntő 2. mérkőzés
TFSE-Bestrong-DEAC 3-2 (0-0)
Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok, vezette: Urgyán Antal, asszisztensek: Strehó Erik, Dobó Gábor.
Gólszerzők: Gruber (26.), Folk (29.), Kovács Sz. (39.), ill. Horváth V. (24.), Fülöp (25.)
A DEAC összeállítása: Torma – Csepregi, Üveges, Nagy A., Gajzágó. Cserék: Kopjári, Hardon, Tóth N., Pócsik, Fülöp, Horváth V., Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotó: Derencsényi István