Nem sikerült a bravúr

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Mezei-Vill otthonában folytatták a szereplésüket az NB I-ben. Az első félidőben háromgólos előnyre tett szert ellenfelünk, a második játékrészben ugyan kozmetikáztunk az eredményen, ám a pontszerzés nem jött össze.

Talán nem túlzunk azzal, ha kijelentjük, hogy a forduló legnagyobb rangadóját a DEAC játszotta a Berettyóújfalu otthonában. Az első két játéknapot követően mindkét csapat hat-hat ponttal gazdagodott. A felkészülés során kétszer is találkoztunk a megyei vetélytárssal, a DESOK-ban és saját pályáján is az MVFC diadalmaskodott egy találattal.

A szombati mérkőzés első gólját Nagy Imre szerezte a nyolcadik percben. A tizenötödik minutumban Rábl duplázta meg a hazaiak előnyét, de Tóth Attila válaszára nem kellett sokat várni. Tóth ebben az idényben már negyedszer köszönt be. A szünetig Rafinha és Alvarito próbálkozása is a kapunkban kötött ki, így a félidőben 4-1 állt az eredményjelzőn.

A térfélcsere után Two csökkentette a különbséget, majd a hajrában Thiago Alves faragott a hátrányon (4-3). A hátralévő időben újabb találatot nem láthatott a publikum, a bajnoki cím egyik fő favoritjának tartott Mezei-Vill 4-3-ra győzött.

A DEAC három összecsapás után hat egységgel rendelkezik. Elek Gergő tanítványai szeptember 21-én a Haladáshoz utaznak.

NB I 8. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC 4-3 (4-1)
gólszerző: Nagy I. (8.), Rábl (15.), Rafinha (17.), Alvarito (20.), ill. Tóth A. (15.), Two (24.), Thiago Alves (38.)

Fotó: Papp Attila