Nem sikerült a pontszerzés

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a Haladás otthonában lépett pályára hétfő este. Együttesünkben Thiago Alves ugyan duplázott, ennek ellenére a szombathelyiek nyertek 3-2-re.

A DEAC nem tudott teljes csapattal kiállni a mérkőzésre, hiszen Two sérülés miatt hiányzott. A kapunkat ezúttal Dobi Attila őrizte. Nem sokat kellett várni az első gólra: egy jobbról érkező centerezés után Gerencsér Antal ünnepelhetett a második percben. A hatodik minutumban Szabó Lajos harcolt ki egy büntetőt, amit Thiago Alves értékesített. Soares De Melo emelésénél szerencséje volt Dobinak, hiszen a labda a lécen csattant. A tizenhatodik percben Dróth Zoltán végzett el tizenegy méterről szabadrúgást, hálóőrünk bravúrral védett, de a kipattanót Soares bebombázta. Az első félidő hajrájában nem unatkozhattak a drukkerek: előbb a hatodik hazai fault miatt Kántor rúghatott büntetőt, de nem sikerült egalizálnia. Ezt a hibát a Vas megyeiek könyörtelenül megbüntették, ugyanis Dróth passzát Vas estében kotorta be.

A második játékrész elején Dobi tartott meccsben bennünket, például Gerencsér két nagy sanszánál is bravúrral hárított. Dróth ezen a meccsen is igazolta, hogy miért tartják a honi futsal egyik kiemelkedő alakjának. A rutinos játékosnak ugyan balszerencséje volt, hiszen kétszer is a kapufát találta el, de nagyon nehéz volt elvenni tőle a labdát. A hátrányunkon próbáltunk faragni, így nem meglepő, hogy átálltunk az öt a négy elleni taktikára. A hajrában Thiago még megszerezte a második találatát, de az egyenlítés már nem jött össze.

“Eléggé gyámoltalanul kezdtük a meccset. Amit kértem a játékosoktól, nem igazán tudták végrehajtani. Túl sok játékosom mélyen a tudása alatt teljesített. Az eredmény nem tükrözi a játék képét, sokkal nagyobb volt a különbség a két csapat között. Nagy lelkierőről és csapategységről tesz tanúbizonyságot, hogy még így is pontért tudtunk küzdeni a végén.” – nyilatkozta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Elek Gergő vezetőedző.

A DEAC négy meccs után hat egységgel rendelkezik. Szentes-Bíró Tamásék jövő hétfőn Veszprémbe utaznak.

NB I 3. forduló
Haladás VSE-DEAC 3-2 (3-1)
gólszerző: Gerencsér (2.), Soares (16.), Vas Á. (20.), ill. Thiago Alves (6., 38.)