Női futsalosaink folytatják az edzéseket

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn bejelentette, hogy a csapatok nem fejezhetik be a 2019/2020-as szezont. A döntéssel kapcsolatban Üveges Katalinnak kettős érzése van. Játékos-edzőnk elmondta, a lányok hetente két tréningen fognak részt venni.

A DEAC újoncként szerepelt az NB I-ben, de a játékosaink egyáltalán nem lógtak ki a mezőnyből. Üveges Katalin gárdája tizenhat bajnokijából tízet sikerrel vívott meg, a mérleg két döntetlennel és négy vereséggel válik teljessé. Alakulatunk harminckét pontjának köszönhetően a második helyről várhatta az MLSZ döntését a folytatással kapcsolatban. A szövetség elöljárói hétfőn azt jelentették be, hogy az idényt nem lehet a pályán lezárni.

“Vegyes érzéseim vannak a döntés után” – kezdte a beszélgetést Üveges Katalin. “Nyilván észszerű lépést hozott a szövetség, hiszen az egészség a legfontosabb. Szomorú is vagyok, mivel nem fejezhettük be, amit elkezdtünk. Annak örülök, hogy ez a szituáció nem tavaly történt meg, ugyanis akkor jóval csalódottabb lennék. Igyekszem a pozitívumot keresni ebben a helyzetben is. A lányok kihozták magukból a maximumot, sikerült bizonyítanunk, hogy helyünk van a legmagasabb osztályban” – mutatott rá játékos-edzőnk.

A hét első napja nem csupán az MLSZ határozata miatt volt fontos a csapatunk életében. A koronavírus miatt futsalosaink sokáig csak otthon készülhettek, de a kormány enyhítésének köszönhetően végre közös tréninget tarthatott Üveges Katalin.

“Az edzésen figyeltünk az ideális távolság betartására. Főleg a labdaérzékelésre fektettünk nagy hangsúlyt. A lányok jól érezték magukat, a feladatokat koncentráltan hajtották végre. Hetente két foglalkozás szerepel a programban. Nem kötelező a részvétel, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond az edzéslátogatottsággal. Valószínűleg augusztusban kezdjük meg az alapozást a következő szezonra. Szeretnénk a csapatot egyben tartani, emellett egy-két játékos leigazolását tervezzük” – fogalmazott Üveges Katalin.