Pechesen indult az év

A Debreceni Egyetem U17-es csapatának a dolgát egy sajnálatos sérülés is megnehezítette.

A DEAC U17-es és U20-as együttese Kistarcsán nyitotta a 2021-es esztendőt. A fiatalabbak Madugyin Márk találatával a 15. percben már 3-1-re vezettek, de ezt követően a hazaiak nyolcszor is beköszöntek, így sima győzelmet arattak.

“Szűkös kerettel tudtunk elutazni, kapusunknak pedig az ötödik percben kiújult a sérülése, ezért le kellett cserélni, és egy mezőnyjátékos védett a lefújásig. Az első félidőben tartottuk a lépést, de a második játékrészben elfáradt a csapat, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált” – összegzett Zákány Ferenc vezetőedző.

Az U20-as együttesünk fordulatos összecsapáson tudott pontot szerezni a kistarcsaiak ellen. A szünetre kétgólos fórral mehettünk, ám a térfélcserét követően Harsányi villanásának köszönhetően fordított a vetélytársunk (4-3). Ezt követően felváltva estek a gólok, a végeredményt Szilágyi Alex állította be a 39. minutumban.

“Remekül kezdtünk, egyértelműen uraltuk a meccset, szép támadásokat vezettünk, az emberelőnyös szituációkat nagyon jól oldottuk meg, ebből két gólt is szereztünk. Az első találatot egy egyéni védekezési hibából kaptuk, de utána a srácok javítottak. A második félidő elején bennmaradtunk az öltözőben, sorra kaptuk a gólokat, szintén elég súlyos egyéni malőrökből. Aztán a fiúk szerencsére újra felpörögtek, és tűzijátékot rendeztek, sorra dolgozták ki a helyzeteket, az ellenfél kapusának rengeteg dolga akadt. A végén, amikor az ellenfél 5-4-re vezetett, megpróbáltuk az öt a négy elleni játékot, ami szerencsére bejött, mert végig magabiztosan tartottuk a labdát, és gólt is tudtunk szerezni. Amit kértem a játékosoktól, betartották, így megérdemelték volna a győzelmet. Úgy érzem, ezt a találkozót mi buktuk el” – nyilatkozta az U20-as gárda trénere, Tóth Attila.

Fiú Futsal I. osztály U17 Keleti csoport
Kistarcsai VSC-DEAC 9-3 (4-3)
gólszerző: Szabó I. (7.), Adamcsek (17., 35.), Pásztor Á. (18.), Pálfi (20.), Horváth A. (29.), Birta (33., 38.), Visnyei (34.), ill. Tóth B. (11.), Farkas (14.), Madugyin (15.)

Fiú Futsal I. osztály U20 Keleti csoport 4. forduló
Kistarcsai VSC-DEAC 5-5 (1-3)
gólszerző: Király M. (8.), Dolhai (22., 34.), Néma (23.), Harsányi (32.), ill. Nagy K. (10.), Fehér D. (15.), Szilágyi A. (16., 39.), Komlósi (34.)