Pont nélkül maradtunk

A Debreceni Egyetem mindkét csapata hazai pályán szenvedett vereséget.

A DEAC U17-es és U20-as futsalosai vasárnap a Szent István SE együttesét látták vendégül a Kecskeméti János Sportcsarnokban. A fiatalabb korosztályunk a hatodik percben már kétgólos hátrányba került, de Varga Balázs a 12. minutumban kozmetikázott az eredményen. A szünetig a fővárosiak még kétszer vették be a kapunkat, így megnyugtató fórral mehettek az öltözőbe. Sajnos a második játékrészben is négy gólt kaptunk, így ellenfelünk magabiztos győzelemmel zsebelte be a három pontot.

“Ezen a meccsen pontatlanul, sok hibával játszottunk. A tanultakból keveset alkalmaztunk, amit a végeredmény is tükröz” – összegzett Zákány Ferenc vezetőedző.

U20-as csapatunk sem kapta el jól a rajtot, ugyanis már a negyedik percben gólt kapott. A folytatásban Komlósi Péter duplájával fordítottunk, ám Sulyok Richárd Tibor egy mesterhármas hintett, így újabb fordulat következett (2-4). Sajnos a vendégek lendületben maradtak, ezt tükrözi, hogy a 33. percben már 6-2-re vezettek. A hátralévő időben kozmetikáztunk az eredményen, de a pontszerzés nem jött össze. A DEAC-ban Komlósi Péter volt a húzóember a hétvégén, ugyanis háromszor köszönt be. Komlósi nevéhez már 15 találat fűződik a mostani idényben, ezzel a harmadik helyen áll a góllövőlistán.

“A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy az ellenfél jó képességű játékosokból áll, ezért kontrákra rendezkedünk be. Ez jó döntésnek bizonyult, bár az első félidő elején nem koncentráltunk maximálisan, ezt mutatja a második bekapott gól. A srácok szerencsére összekapták magukat, lehetőségeket dolgoztak ki. A második játékrészben még egy szintet léptünk, ám sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt a legmegfelelőbb, ez pedig megbosszulta magát. A vendégek ezzel szemben éltek a gólszerzési esélyeikkel. A végén átálltunk az öt a négy elleni taktikára, amiből gólokat rúgtunk, ám ezzel csak szépíteni tudtunk. A fiúk mindent megtettek, amit kértem tőlük, ám amíg a helyzetkihasználásunk nem javul, addig nehéz feladatnak ígérkezik a három pont megszerzése az ilyen találkozókon” – nyilatkozta Tóth Attila.

Fiú Futsal I. osztály U17 Keleti csoport 11. forduló
DEAC-Szent István SE 3-8 (1-4)
gólszerző: Varga B. (12., 34.), Tóth B. (29.), ill. Sipos N. (5., 6., 39.), Bődi (16.), Szegletes (19.), Csoma-László (27.), Báti (35.)
A DEAC összeállítása: Harangi – Kopjári, Komádi, Farkas M., Tóth B. Cserék: Varga B., Tóth Cs., Ferenczi T., Puskás A., Madugyin, Vilmányi. Edző: Zákány Ferenc

Fiú Futsal I. osztály U20 Keleti csoport 11. forduló
DEAC-Szent István SE 4-6 (2-3)
gólszerző: Komlósi P. (7., 9., 34.), Balogh Á. (36. – öngól), ill. Ángyán (4.), Sulyok (16., 17., 29.), Balogh Á. (30.), Mikulecz (33.)
A DEAC összeállítása: Tóth B. – Serestyén, Sándor A., Fehér D., Komlósi P. Cserék: Gorzsás, Lakatos B., Figeczki, Konyári, Varga B., Csirkés. Edző: Tóth Attila.