Quirikó Vivien: Erődemonstrációt tartottunk

A szakvezető szerint a Debreceni Egyetem alakulatának a boldogsága Üveges Katalin sérülése miatt nem lehet felhőtlen.

Az idei bajnoki döntő legsimább meccsét láthattak azok a szurkolók, akik vasárnap délután kilátogattak a DESOK-ba. A finálé harmadik felvonásán a DEAC női futsalosai 5-1-re verték a TFSE csapatát, így már csak egy lépés választja el őket a címvédéstől. A találkozó egyik főszereplője Horváth Viktória volt, aki három találatig jutott.

Örülök, hogy ezúttal nem nyögvenyelősen nyertünk, hanem erődemonstrációt tartottunk, ez pedig önbizalmat adhat nekünk – kezdte az értékelést Quirikó Vivien. – Jól indítottuk a meccset, többet birtokoltuk a labdát, emellett veszélyesebben játszottunk. Az első félidőben a két gólunk mellett több helyzetet elrontottunk, és picit tartottam attól, hogy ez megbosszulja magát. Védekezésben és támadásban egyaránt meggyőző produkcióval rukkoltunk elő, örülnék neki, ha ezt folytatnánk a következő meccsen. Mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, külön kiemelném Horváth Viki és Tóth Nóri teljesítményét. Üröm az örömben, hogy Üveges Katának megsérült a bokája, az nem jó jel, hogy már nem tudott visszatérni a pályára. Bízom benne, hogy a hétvégén rá is számíthatunk. Szeretnénk a TFSE otthonában lezárni a párharcot, bár biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz könnyű feladat, de ilyen mentalitással reális esélyünk lehet erre – mutatott rá a vezetőedző.

Az aranycsata negyedik meccsét vasárnap rendezik meg a fővárosi csapat csarnokában. Amennyiben ezt az ütközetet behúzzuk, akkor 2021 és 2022 után idén is bajnoki címet ünnepelhetünk.

Fotók: Égerházi Péter