Quirikó Vivien: Meg akarjuk ismételni a duplázást

A vezetőedző elárulta, egy kapuvédőt még szeretne igazolni a Debreceni Egyetem alakulata, amelynek a kerete eddig két játékossal bővült a nyáron.

Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni – szerencsére női futsalosaink rácáfoltak erre a mondásra, hiszen 2021 után 2022-ben is dupláztak, vagyis a Magyar Kupában és az NB I-ben egyaránt az élen végeztek. A sikerszéria miatt édes teher nehezedik a lányok vállára, mivel az új szezonban újra mindenki őket akarja elkapni. Quirikó Vivien tanítványai néhány napja megkezdték a hangolódást a következő idényre.

Azok, akik részt vettek az Európa-bajnokság négyes döntőjén, nem sokat pihenhettek, de azt érzem, hogy mindenki motiváltan és jó hangulatban vágott bele a munkába. A felkészülés elején főleg a megfelelő kondicionális állapot elérése a cél, de természetesen az edzéseken a labda is előkerül már. Október végén Eb-selejtező vár a magyar válogatottra, ezt megelőzően pedig legalább három összetartás lesz, amelyre minden bizonnyal több játékosunkat meghívják, ezért is fontos a jó erőnlét megszerzése. Jövő héten tiszalöki edzőtábor szerepel a programunkban, emellett ebben a hónapban a Thelena Kupa vár ránk, valamint abban bízom, hogy a DEAC fiú utánpótlás-csapataival ismét megmérkőzhetünk, ugyanis korábban hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk az ellenük lejátszott találkozókon – hangsúlyozta Quirikó Vivien.

Ahogy arra számítani lehetett, óriási változások nem voltak a keretünkben a nyáron. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Csepregi Gabriella és az ukrán Anasztázia Dmitrijenko nálunk folytatja a karrierjét, míg Sovány Liza a játékvezetésre, Kajári Gabriella pedig a futballra szeretne összpontosítani, így rájuk már nem számíthatunk.

Nastya egy lelkes, jó munkabírású játékos, ő már március óta velünk tréningezik, Csupi néhány napja érkezett meg, de neki sem okoz gondot majd a beilleszkedés. Csepregi Gabriella már rutinos futsalosnak számít, ennek ellenére még mindig fejlődni akar, ami példaáértékű. Úgy érzem, remekül sikerültek az erősítéseink, már majdnem kész a keretünk, de egy kapust még szeretnénk szerződtetni. Sajnálom, hogy Liza nem folytatja a karrierjét, mivel a legutóbbi idény második felére eléggé elkapta a fonalat, ezt jelzi, hogy a válogatottba is bekerült, de megértem a döntését. Kajári Gabriella a labdarúgás mellett futsalozott, de a kettős terhelés miatt sajnos sokszor megsérült – mutatott rá a szakvezető.

Sok a nyitott kérdés még a következő idénnyel kapcsolatban, mivel nem lehet tudni, hogy mikor és hány csapattal indul az NB I.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az élvonal tavalyi mezőnyéhez csatlakozik a Miskolc és az Újpest, de friss fejlemény, hogy az Astra a jelek szerint nem vállalja az indulást, vagyis hét gárda állhat rajthoz. Általában szeptember közepén szokott kezdődni a bajnokság, de a válogatott programja miatt elképzelhető, hogy most szeptember első hétvégéjén lesz az első forduló. Hogy milyen célokkal várjuk az új szezont? Egyértelműen meg akarjuk ismételni a duplázást, bár tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű – zárta mondandóját Quirikó Vivien.