Quirikó Vivien: Nem vettük félvállról az Újpestet

A vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulatának a gépezete védekezésben néha nem működött tökéletesen.

A DEAC női futsalosai címvédőhöz méltó rajtot vettek az NB I-ben, ugyanis az Újpestet 4-0-ra verték szombaton a DESOK-ban. Az idény első góljára nem kellett sokat várni, mivel Czégény Zsuzsa már az első percben beköszönt. Ezt követően Fülöp Dia duplázott, majd a 32. percben Horváth Viki állította be a végeredményt. Quirikó Vivien a magabiztos győzelmet követően összefoglalta a látottakat.

A nagy különbség kicsit csalóka lehet, hiszen nem volt ez ennyire sima találkozó, de azt ki lehet jelenteni, hogy néhány rövidzárlatot leszámítva végig a mi akaratunk érvényesült. Amennyiben a befejezéseknél picit pontosabbak vagyunk, még nagyobb különbségű is lehetett volna a sikerünk. Hátul olykor elcsúsztunk, valamint hiányoltam néha az agresszivitást, ez okozott némi bosszúságot. Az újpestiekkel egyébként nemrég a Thelena Kupán találkoztunk, akkor 0-0 lett a végeredmény, ez pedig azt mutatta, hogy nem lehet őket félvállról venni, és nem is tettük meg ezt – nyilatkozta a vezetőedző.

Torma Lilla távozása után sokan kíváncsian várták, hogy ki fogja őrizni a kapunkat. Quirikó Vivien végül Kopjári Lizának szavazott bizalmat, aki szép védésekkel vette ki a részét a sikerből.

Liza az első félidőben elkapta a fonalat, ezért nem akartam lecserélni a szünetben. Szinte biztos, hogy a következő meccsen Pozsgai Melinda fog kezdeni, ezt már megbeszéltem a lányokkal – árulta el a szakvezető.

Együttesünk ezen a héten a DVTK otthonában vizitál, a meccs szombaton 18.30-kor kezdődik.