Rácz Zsolt: Ki-ki meccs vár ránk

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a hetedik forduló nyitómeccsén a dunaújvárosiakat látja vendégül a DESOK-ban, a találkozó pénteken 18.30-kor kezdődik.

Elek Gergő legénysége hét mérkőzés alatt tizenkét pontot szerzett, ezzel a negyedik helyen áll a táblázaton. Az ötödik újvárosiak jelenleg tíz egységgel rendelkeznek, tehát egy győzelemmel stabilizálhatnánk a pozíciónkat az élmezőnyben. Az előző idény eredményeiből kiindulva biztosan nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Fejér megyeiek hazai környezetben 7-2-re, míg a cívisvárosban 6-1-re diadalmaskodtak a DEAC ellen. Frank Tamás gárdájának egyik húzóembere a spanyol Antonio Hinojosa Monteiro, aki már hat találatnál jár idén.

A következő találkozónk előtt Rácz Zsolttal beszélgettünk.

Kicsit a mumusunknak tűnik a Dunaferr. Milyen mérkőzésre számítasz?

Rácz Zsolt: Egy igazi ki-ki meccs előtt állunk, amelyen nyilván szeretnénk begyűjteni a három pontot. Az Újváros nyáron elveszítette többek között Pál Patrikot vagy Fridrich Dávidot, ennek ellenére most is nagyon erős kerettel rendelkezik, például Németh Péterre és Horváth Benedekre figyelnünk kell. Talán az elmúlt idényekben nem ízlett nekünk a Duna-partiak stílusa, de abban biztos vagyok, hogy a mester jól felkészít majd bennünket a pénteki bajnokira.

Az önbizalmunkkal nem lehet gond, hiszen az előző két játéknapot győzelemmel zártuk.

Rácz Zsolt: Egyébként sem tapasztaltam problémát a hangulattal, de nyilván az Aramis és az Újpest elleni sikerek plusz lökést adtak. Szerencsére egy irányba húzunk, a pályán kívül is remekül megértjük egymást, ami nagyon fontos.

Az Újpest otthonában 5-3-ra diadalmaskodtunk hétfőn. Hogyan értékelnéd a találkozót?

Rácz Zsolt: Sajnos nem kezdtünk jól, hamar hátrányba is kerültünk. Az első félidő második felében már mi domináltunk, ám ekkor még nem tudtunk betalálni. A szünetben egyébként nyugodt voltam, bíztam a fordításban. A második játékrészben felőröltük az újpestieket, de a védekezésünkön javítanunk kell.

2018. december 7. és 2020. október 12: szerinted mi köti össze a két dátumot?

Rácz Zsolt: Ha minden igaz, ezeken a napokan tudtam duplázni az NB I-ben. Egyébként nagyon örülök annak, hogy ebben a szezonban jönnek a gólok, bár nyilván a DEAC eredményes szereplése a legfontosabb. A legutóbbi idényben december körül köszöntem be először, és az igazat megvallva kicsit zavart, hogy ennyit kellett várnom.

 

Az Újpesten szerzett két gólod közül melyikre vagy büszkébb?

Rácz Zsolt: Az első találatomnál egy keresztpasszt kaptam, majd két védő között megindulva fejeztem be a támadást. A hajrában jó védekezés után került elém a labda, az újpesti kapu pedig üres volt, így külsővel próbálkoztam. Az edzéseken sokat gyakorlom ezt a mozdulatot, vagyis ha választanom kellene, ez a gól áll hozzám közelebb.

NB I 7.forduló
DEAC-Dunaferr
2020. 10. 16. (péntek) 18:30, DESOK

Fotók: Derencsényi István, Papp Attila, Újpest Futsal Club (Facebook)