Rácz Zsolt: Szép sikereket érhetünk el

A DEAC megfiatalított csapattal vágott neki a futsal NB I-nek. Elek Gergő alakulatában Rácz Zsolt is sok időt kapott a bizonyításra. Huszonegy éves játékosunk úgy véli, együttesünk sokat tanult az elmúlt hónapok alatt.

A DEAC férfi futsalosai péntekig fognak edzeni, majd együttesünk kisebb szünet után nyáron vág bele az alapozásba. Rácz Zsolt szerint nagyon hasznosak ezek a foglalkozások, hiszen otthon nem tudtak a játékosok ilyen minőségű munkát végezni.

Hosszú volt a koronavírus miatti pihenő, ezt a saját bőrünkön is megtapasztaltuk. Az elején meg kellett barátkoznunk a labdával, de ahogy telt az idő, egyre inkább belelendültünk. Fontosnak tartom ezeket a tréningeket, ugyanis a nyáron nem a nulláról indulunk” – fogalmazott a 21 esztendős játékosunk.

Alakulatunk ebben a megkurtított szezonban az alapszakaszt a hetedik helyen fejezte be, a rájátszásban pedig veretlen maradt, bár a képet árnyalja, hogy csak egy meccsen tudtunk pályára lépni. Rácz Zsolt nem teljesen elégedett saját teljesítményével.

A mezőnymunkámat emelném ki. Sajnos a kapu előtt nem tudtam annyira hatékony lenni, amennyire szerettem volna, bár néha balszerencsés is voltam. Hogy mit gondolok a gárda produkciójáról? Az elején több meglepetést okoztunk, ám a folytatásban kulcsmeccseket buktunk el. Tanulságos idényen vagyunk túl. Úgy vélem, komoly potenciál van a csapatban. Bízom benne, hogy együtt tudunk maradni a következő bajnokságra. Ebben az esetben szép sikereket érhetünk el” – mondta Zsolti, aki hozzátette, minden téren fejlődni akar.

Rácztól a futball sem áll távol. A megye I-ben az élen végző Monostorpályiban a tavasz során négy összecsapáson kapott lehetőséget a bizonyításra. Érdekesség, hogy Tóth Attila is a monostorpályiakat erősíti.

A futsalban szerzett tapasztalataimat tudom használni a labdarúgásban, de ez fordítva is igaz. Két év után tértem vissza a futballpályára, ettől függetlenül jól ment a játék. Ugyan esélyünk nyílt arra, hogy az NB III-ban induljunk a következő szezonban, ám nem élünk ezzel a sansszal” – mutatott rá Rácz, akit főleg támadó középpályásként szerepeltettek.

Tehetségünk a Debreceni Egyetem gazdaságinformatikus szakán tanul, így az edzések mellett a vizsgákra való felkészülés is fontos tevékenység volt a programjában. “Ma az utolsó akadályt is leküzdöttem. Három vizsgám volt, szerencsére mindegyik sikerült, nagyon boldog vagyok” – zárta mondandóját Rácz Zsolt.