Reméljük, hogy nem borul a papírforma

Fülöp Diána szerint a Debreceni Egyetem csapata tanult a decemberi találkozón elkövetett hibáiból.

A második helyén álló DEAC női futsalosai szombaton 17 órától a sereghajtó Szekszárdot fogadják a DESOK-ban. A tabellán elfoglalt pozíciók alapján egyértelműen együttesünk számít az összecsapás favoritjának, de nagy hiba lenne félvállról venni a Tolna megyeieket. Decemberben például úgy tudtunk 3-2-re diadalmaskodni a szekszárdiak otthonában, hogy a 22. percben még kétgólos hátrányban voltunk. Ezen az összecsapáson Fülöp Diána állította be a végeredményt.

“Valóban megszorított bennünket a Szekszárd, csak nagy nehézségek árán nyertünk. Kisebb hullámvölgyben voltunk akkor, amiből azóta már kikecmeregtünk. Tanultunk a decemberi mérkőzésen elkövetett hibákból, ezeket nem szeretnénk újra elkövetni. Ha minden igaz, ellenfelünkhöz új játékosok érkeztek, de úgy gondolom, több időre lesz szükségük ahhoz, hogy felvegyék a bajnokság ritmusát. Szerencsére azt érzem, hogy mi most nagyon egyben vagyunk. Bízom benne, hogy a hétvégén a papírforma nem fog borulni, vagyis megszerezzük a három pontot” – nyilatkozta Fülöp Diána, aki ebben az idényben már négyszer köszönt be az NB I-ben. Októberben egyébként jóval kisebb fejtörést okoztak nekünk a szekszárdiak, hiszen hazai környezetben a három gólt vágó Krascsenics Csilla vezérletével 4-0-ra győztünk.

Együttesünk legutóbb két hete játszott bajnokit, a budaörsi túra 5-1-es sikerrel zárult. Az újonc ellen Üveges Katalin és Horváth Viktória sem tudott pályára lépni sérülés miatt, de szerencsére már mindketten tréningeznek, így nem elképzelhetetlen a játékuk.

“Kiváló hangulatban telnek az edzések, bár azt kell mondanom, hogy ez nem meglepő, ugyanis az egész szezonban így volt. A kisebb pihenőnek köszönhetően frissen és feltöltődve várhatjuk az újabb feladatokat” – zárta a mondandóját Fülöp Diána.

Az összecsapást a DEAC Youtube-csatornáján élőben lehet megtekinteni.

Női futsal NB I 13. forduló
DEAC-Szekszárdi FC
2021. 02. 20. (szombat) 17:00, DESOK – zárt kapuk mögött

A bajnokság állása: