Rosszul jöttünk ki a gólzáporból

A Debreceni Egyetem alakulata fordulatos mérkőzésen maradt alul a péntek esti bajnokin.

A DEAC férfi futsalosai az előző idényben nem gyűjtöttek kellemes emlékeket a Veszprém otthonában, főleg a bronzcsatában elveszített két mérkőzés lehetett fájó. Elek Gergő legénységének pénteken nyílt lehetősége arra, hogy bevegye a bakonyiak csarnokát.

Jobban kaptuk el a fonalat a mérkőzés elején, többet birtokoltuk a labdát, az első komolyabb lehetőségünket pedig gólra váltottuk. Egy szépen felépített támadás végén Szabó Ábel hozta helyzetbe Harmati Tamást, aki négy méterről nem hibázott. Ezt követően elkezdte magát csipkedni a hazai csapat, Tatai Józsefnek akadtak veszélyes megmozdulásai. Harmati a saját térfelén mutatott be egy nagy mentést, néhány másodperccel később pedig kisebb csetepaté alakult ki a pályán, a bírók szerint Tatai és Rodrigo volt a két főkolompos, nekik sárga lap lett a jutalmuk. Egy berúgást követően egalizáltak a veszprémiek, a berobbanó Fridrich Dávid bombázott a hálóba. Néhány perccel később már ellenfelünk vezetett, Boromisza Dániel küldte a labdát a kapunk bal oldalába. Sokáig nem örülhettek a hazai drukkerek, ugyanis kb. tíz másodperccel később Szabó Ábel gyönyörűen tette maga elé a játékszert, majd a hatos környékéről leadott lövésére nem tudott leérni Spandler Mátyás. Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a kupagyőztes, a variáció végén Sergio Paulista nagyon üresen maradt, a ziccerét pedig higgadtan értékesítette. A szünethez közeledve Harmati maradt lent a földön, gólvágónkat ápolni is kellett, de szerencsére folytatta a meccset. Az első félidő végén még Rodrigónak akadt egy kísérlete, ám Spandler eszén ezzel nem lehetett túljárni.

A második játékrész első perceiben csak kapkodhatták a fejüket a szurkolók. Előbb Pál Patrik lódult meg, majd a jobb alsót lőtte ki, erre Szabó Ábel válaszolt. Tatai is megvillant, ezzel 5-3-ra módosult az eredményt. Krajcsi Bencét a 25. születésnapját ma ünneplő Dobi Attila váltotta. Dobit Fridrich avatta fel egy sistergős lökettel. A huszonhatodik percben Rodrigo pazar centerezésére kiválóan érkezett Harmati, aki megduplázta a találatai számát. Ekkor nem sokan gondolták, hogy ki is alakult a végeredmény. Elek Gergő vezetőedző visszaküldte Krajcsit, akivel elővettük az öt a négy elleni taktikát, de az átütőerő sajnos hiányzott a támadásainkból. A Veszprém taktikusan tette a dolgát, nem vállalt semmilyen felesleges kockázatot, ennek köszönhetően pedig behúzta a rangadót.

A DEAC ebben az idényben második alkalommal maradt alul. Faragóék a következő fordulóban a Nyírgyulajt látják vendégül a DESOK-ban, a meccset jövő pénteken rendezik meg.

Férfi futsal NB I 7. forduló
Veszprém Futsal-DEAC 6-4 (3-2)
gólszerzők: Fridrich (11., 26.), Boromisza (14.), Sergio (17.), Pál P. (21.), Tatai (22.), ill. Harmati (3., 26.), Szabó Á. (14., 22.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Harmati, Rodrigo, Szabó Á. Cserék: Dobi, Tóth B., Faragó, Vass, Siska, Rácz, Berecz, Sándor A. Vezetőedző: Elek Gergő.