Sikeredző segíti Üveges Katalin munkáját

A Debreceni Egyetem női futsalcsapatának szakmai stábja Quirikó Viviennel bővült. A tréner tíz évet húzott le Hajdúböszörményben, a HTE csapatával háromszor is megnyerte az NB I-et. Quirikó Vivien Debrecenben is fényes sikerekben bízik.

Kettős szerepe lesz a DEAC-hoz igazoló Quirikó Viviennek: a felnőtteknél Üveges Katalin segítője lesz, emellett az U17-es együttest irányítja. A szakember önéletrajzában három bajnoki cím is szerepel, mindhárom elsőséget a Hajdúböszörménnyel söpörte be. Reményei szerint ez a szám a következő szezon végén négyre ugrik.

“Június elején keresett meg Üveges Katalin. Először gondolkodási időt kértem, hiszen meg akartam tudni, hogyan alakul a HTE sorsa. Amikor eldőlt, hogy a Böszörmény nem tud indulni az NB I-ben, elfogadtam az ajánlatot. Biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam” – kezdte a beszélgetést Quirikó Vivien. “Korábban vezetőedzőként dolgoztam, ennek ellenére nem lesz számomra degradáló a feladat. Katával közösen fogjuk összerakni az edzések és a felkészülés programját. Nekem a meccseken lesz fontos feladatom, hiszen kollégám még játékosként is erősíti a DEAC-ot. A jelenlegi kerettel megcélozhatjuk az első helyet a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig esélyünk lesz a végső győzelemre. Külön örülök annak, hogy az U17-es gárdához több tehetséges játékos is érkezik Hajdúböszörményből.”

Quirikó Vivien tíz éven keresztül azért dolgozott, hogy a HTE minél szebb sikereket érjen el. Az erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, hiszen a Hajdú-Bihar megyei egylet három NB I-es elsőséggel felkerült a honi futsaltérképre.

“Csak a szépre emlékszek. Azokat a sikereket, amiket korábban elértünk, senki és semmi nem veheti el tőlünk. Egyébként az elválás békés hangulatban zajlott” – tudtuk meg a mestertől.

Az igazolásokat látva dörzsölhetik a tenyerüket a DEAC-szurkolók. A tavalyi gárdából mindenki marad, továbbá Nagy Anikó és Torma Lilla személyében két magyar válogatott játékossal bővült keretünk.

“Úgy gondolom, az Astra és a TFSE szintén komoly játékerőt képvisel majd. A DEAC mérkőzéseit már az elmúlt hónapokban is kiemelten figyeltem. Ekkor is szemet szúrt, hogy kiváló futsalosok alkotják a gárdát. Gólerős játék és fegyelmezettség jellemezte az együttest. Bízom benne, hogy az új szezonban még tovább fejlődik a DEAC” – zárta mondandóját Quirikó Vivien.

Képek: haon.hu