Sikeres évnyitó

A Debreceni Egyetem alakulatát az őszi meccshez képest sokkal jobban megizzasztotta az újonc.

A DEAC férfi futsalosai a 2023-as esztendőt a Magyar Futsal Akadémia elleni bajnokival indították csütörtök este. Elek Gergő legénysége bizakodva utazhatott a fővárosba, mivel az MFA-t 7-2-re verte a DESOK-ban október 17-én. Ma ekkora különbség nem volt a két csapat között, de szerencsére ezúttal is mi szereztük meg a három pontot.

Az első félidőben sokáig egyik háló sem zördült meg, aztán a 11. percben Tarpai találatával ellenfelünk vezetett. Jól alakult az első félidő vége, mivel Szatmári Ákos révén egalizáltunk. A második játékrész elején Tóth Attila megoldásával már nálunk volt a fór. Aztán megint sokáig befagyott az eredményjelző, a gólcsendet Thiago törte meg a 35. minutumban. A szimpatikusan küzdő házigazda nem adta fel a harcot, az erejéből a szépítésre futotta.

A DEAC 18 meccsen 35 egységet szerzett, ezzel a hatodik pozíciót foglalja el a táblázaton, ez egyébként az alapszakasz végén felsőházat érne. Együttesünkre a papírforma alapján hétfőn sokkal nehezebb bajnoki vár, hiszen ekkor a Berettyóújfalu érkezik a csarnokunkba.

NB I 18. forduló
Magyar Futsal Akadémia-DEAC 2-3 (1-1)
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont, vezette: Borbás Bottyán Aurél, asszisztensek: Kakuk Szabolcs, Bereczki Bence.
gólszerzők: Tarpai (11.), Boznánszky (37.), ill. Szatmári (19.), Tóth A. (21.), Thiago (35.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Deiby, Tóth A., Szabó Á. Cserék: Tóth Benedek, Vass, Nagy B., Harmati, Szatmári, Rácz, Sándor K., Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotó: Derencsényi István