Sima győzelem a finálé harmadik meccsén

A Debreceni Egyetem alakulata a triplázó Horváth Viki vezérletével újabb lépést tett a címvédés felé.

A DEAC női futsalosai vasárnap délután a DESOK-ban folytatták a TFSE elleni bajnoki döntőt. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc két felvonás után 1-1-re állt.

Aktívabban indítottuk a találkozót, Horváth Viki már az első percben tesztelte Ősz Csengét, aztán Nagy Anikó dolgoztatta meg a fővárosiak kapuvédőjét, aki mindkét alkalommal védett. A harmadik minutumban Horváth bombáját a kapufa “hárította”, így maradt a 0-0. A remek kezdést követően sem vettünk vissza, ez a mentalitás pedig meghozta a gyümölcsét, ugyanis egy berúgás után Üveges Katalinnak sült el a lába. Ezt követően a vendégek több alkalommal végezhettek el veszélyes helyről szabadrúgásokat, ám ezeket a szituációkat megúsztuk. A szünet előtt felpörögtek az események, mivel előbb Kovács Szilvia értékesített egy tízméterest, majd Fülöp Diána átadását követően Horváth Viki bombázott a kapuba.

A második játékrész elején Gajzágó Flóra növelhette volna a fórunkat, de a lövés helyett a passzt választotta, ami nem bizonyult jó döntésnek. Egy ütközést követően Üveges Katalin lábát kellett ápolni, sajnos nem is tudott visszatérni a pályára. Elbírtuk a csapatkapitányunk hiányát, ezt támasztja alá, hogy Horváth újabb életerős löketének hála már 3-1-re vezettünk. Hét perccel a vége előtt a budapesti csapat elővette az öt a négy elleni felállást. Jól működött a védekezésünk, így magabiztosan őriztük a fórunkat. Sőt, a végére eléggé kinyílt az olló, mivel előbb Horváth a saját térfeléről vette be az üresen tátongó kaput, a lefújás előtt pedig egy sakk-matt akció végén Fülöp Dia beállította az 5-1-es végeredményt.

Igazi erődemonstrációt tartottunk, ezzel már csak egy győzelem választ el minket attól, hogy 2021 és 2022 után 2023-ban is bajnokok legyünk. Az aranycsata negyedik felvonását jövő vasárnap rendezik meg a TFSE csarnokában.

Bajnok döntő 3. mérkőzés
DEAC-TFSE-Bestrong 5-1 (2-1)
DESOK, vezette: Szűcs László, asszisztensek: Vilmányi Simon, Kovács László.
Gólszerzők: Üveges (11.), Horváth V. (20., 30., 39.), Fülöp (40), ill. Kovács Sz. (19.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Nagy A., Horváth V. Cserék: Kopjári, Hardon, Csepregi, Pócsik, Krascsenics, Üveges, Gajzágó, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a DEAC-nak.

Fotó: Égerházi Péter