Sima siker a Nyíregyháza ellen

A Debreceni Egyetem alakulata a második edzőmeccsén hat góllal terhelte a vetélytárs kapuját.

A DEAC férfi futsalosai gőzerővel készülnek az új szezonra, az előző héten az Újpestet fektették két vállra az első nyári edzőmeccsen (6-2), míg kedd este az NB I-be feljutott Nyíregyházát látták vendégül a DESOK-ban.

Az első félidőben jóval több helyzetet dolgoztunk ki, ennek ellenére a gólra viszonylag sokáig várni kellett, pedig többek között Arango, Szabó Ábel, Thiago, Nagy Bence és Harmati Tamás előtt is adódott ígéretes lehetőség. Aztán öt perccel a szünet előtt Nagy bevette a vendégek kapuját, ezzel megszereztük a vezetést. A pihenőig újabb találat már nem esett, így minimális fórral mehettünk az öltözőbe.

A második játékrészben Krajcsi Bence helyett Tóth Benedek őrizte a kapunkat. A játékvezető szűk egy minutum alatt három szabálytalanságot látott nálunk, így kicsit óvatosabban kellett belemennünk a párharcokban. Ismét mi futsaloztunk veszélyesebben, ennek ellenére a nyíregyháziak két szép akciónak hála fordítottak. A felvonás derekán Thiago került a földre, ellenfelünknek ez volt a hatodik faultja, emiatt tízmétereshez jutottunk, amit brazil légiósunk értékesített. Ezt követően egy 4-0-s sorozattal eldöntöttük a találkozót, sorrendben Nagy Bence, Arango, Szabó Ábel és Harmati villant meg. Még nagyobb is lehetett volna a differencia, ám Vass Ottó büntetőből nem tudott beköszönni. A hátralévő időben a szabolcsiak kozmetikáztak az eredményen, de a diadalunk nem forgott veszélyben.

Felkészülési mérkőzés:
DEAC-Nyíregyháza 6-3 (1-0)
A DEAC gólszerzői: Nagy B. (2), Thiago, Arango, Harmati, Szabó Á.
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Vass, Harmati, Szatmári, Nagy B. Cserék: Tóth B., Thiago, Arango, Sándor K., Szabó Á, Harcsa, Tóth B. Vezetőedző: Elek Gergő.