Simán legyőztük az Újpestet

A Debreceni Egyetem alakulata magabiztos sikerrel kezdte a bajnokságot.

A DEAC női futsalosai szombat délután az Újpest elleni hazai bajnokival indították a 2023/24-es idényt.

Nem kellett sokat várnunk a szezon első góljára, mivel Czégény Zsuzsa már az első percben betalált, a gólpasszt Gajzágó Flóra osztotta ki. Ezt követően is mi domináltunk, a vendégek főleg távoli lövésekkel tesztelték Kopjári Lizát, aki több alkalommal látványos védést mutatott be. Az ötödik minutumban Horváth Viki lekészítése után Fülöp Dia duplázta meg az előnyünket. A félidő derekán Mogyorósi Zsuzsanna faraghatott volna az újpesti hátrányon, ám a lökete a kapufán csattant. A szünetig akadtak még nagy helyzeteink, Gajzágóval például a kapufa babrált ki, ám az eredmény nem változott.

A pihenőt követően Fülöp ismét megvillant, ezzel már-már biztossá vált a győzelmünk. Ezt követően Hardon Rita küzdött az első NB I-es találatáért, ám sajnos ezúttal nem járt sikerrel. Végül a 32. percben Horváth Viki bombagóllal állította be a 4-0-s végeredményt. A hátralévő időben Singer-Kakuk Anikó bosszankodhatott, mivel a léc kifogott rajta, így az újpestieknek a pontszerzés mellett a góllövés sem jött össze.

Együttesünk 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban megnyerte az NB I-et, és kijelenthetjük, hogy címvédőhöz méltó rajtot vett. Quirikó Vivien tanítványai a következő fordulóban a DVTK csarnokában vizitálnak.

NB I 1. forduló
DEAC-Újpest FC 4-0 (2-0)
DESOK, vezette: Forgács Krisztián, asszisztensek: Szűcs László, Nagy Tamás Mihály.
gólszerzők: Czégény (1.), Fülöp (5., 23.), Horváth V. (32.)
A DEAC összeállítása: Kopjári – Csepregi, Üveges, Gajzágó, Czégény. Cserék: Pozsgai, Tóth N., Pócsik, Nagy A., Fülöp, Hardon, Horváth V. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotók: Derencsényi István