Sokat érhet ez a diadal

A Debreceni Egyetem alakulata fordulatos meccsen fektette két vállra egyik közvetlen ellenlábasát.

A férfi futsal NB I-ben a jelek szerint óriási csatában fog eldőlni, hogy mely csapatok kerülnek be a felsőházba. Az első ötbe vágyik az Aramis és a DEAC is, a két gárda hétfő este egymással találkozott a 12. forduló rangadóján. Elek Gergő tanítványai ugyan szeptemberben 8-2-re győzték le az ellenfelüket, ennek ellenére nem várt rájuk könnyű ütközet, hiszen a budaörsi csarnokot többek között a Haladás és a Veszprém is lógó orral, valamint pont nélkül hagyta el nemrég.

Ezúttal sem számíthatott az összes játékosára vezetőedzőnk, mivel Siska Gergő és Dobi Attila sem léphetett pályára. Jobban kezdtük a mérkőzést, először Rácz Zsolt dolgoztatta meg a hazaiak kapuvédőjét, Soós Arnoldot, aztán Rodrigónak akadtak veszélyes megmozdulásai. Az Aramis is felvette a fonalat, ezt mutatta, hogy Vattamány Dávid lövése a kapufán, míg Büki Baltazár csúsztatása a lécen csattant. Szerencsére megúsztuk ezeket a szituációkat, sőt, Thiago passzából Rácz kb. kilenc méterről zörgette meg a hálót. Nem sokkal később megdupláztuk az előnyünket, Szabó Ábel kitűnő lekészítése után Szentes-Bíró Tamás lába sült el. A szünetig még mindkét oldalon feljegyezhettünk helyzeteket, de az eredmény nem változott.

A második félidőben igazi flúgos futamot láthatott a publikum. A játékrész elején Rácz tűnt el gyanús körülmények között az Aramis hatosán belül, de a bíró sípja néma maradt. A 24. percben Thiago is feliratkozott a gólszerzők listájára, brazil légiósunk eltolta a labdát Soós mellett, végül higgadtan gurított az üres kapuba. Nem várhattak tovább a Pest megyeiek, jött az öt a négy elleni játék. Ebből a felállásból profitáltak, mivel Fülöp találatával megkezdték a felzárkózást. Büki Baltazár egy szabadrúgást váltott gólra, ezzel 2-3 szerepelt az eredményjelzőn. Újabb fordulat következett, ugyanis Jenei Krisztián vágta fel Rodrigót, amiért pirosat kapott. Éltünk az emberfórunkkal, Harmati Tamás ünnepelhetett. Nem adta fel a harcot a riválisunk, a megkülönböztető mezt viselő Fülöp újra beköszönt, sőt, Vattamány kísérlete ezúttal a kapufáról befelé pattant, így 4-4-nél gyakorlatilag minden kezdődhetett elölről. Szerencsére nem estünk össze attól, hogy felzárkózott a házigazda, Rodrigo módosította 4-5-re az állást. Sajnos brazil légiósunk néhány pillanattal később sántikálva hagyta el a pályát. Faragó Lajos került a földre, ez volt a hatodik Aramis-szabálytalanság, a kisbüntetőnél nem remegett meg Thiago lába. A kegyelemdöfést Szentes-Bíró vitte be, aki saját térfeléről lőtt az üres kapuba. A gólparádét végül Fekete Márk zárta le.

A DEAC nagyon értékes három pontot szerzett, ami sokat érhet a végelszámolásnál. Rácz Zsolték pénteken a címvédő Haladás otthonában vizitálnak.

Futsal NB I 12. forduló
Aramis SE-DEAC 5-7 (0-2)
gólszerzők: Fülöp V. (26., 33.), Büki (28.), Vattamány (34.), Fekete (40.) ill. Rácz (10.), Szentes-Bíró (12., 40.), Thiago (24., 39.), Harmati (32.), Rodrigo (35.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Rodrigo, Berecz, Rácz. Cserék: Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Harmati, Sándor A., Serestyén, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.