Stabilizálnánk az első helyünket

Üveges Katalin úgy véli, a Debreceni Egyetem csapata újult erővel várhatja a TFSE elleni rangadót.

A rivális ugyanaz, csak a küzdőtér változik: a DEAC női futsalosai a Magyar Kupa-párharc után a bajnokságban is összecsapnak a TFSE-vel. Az MK-ban az első felvonást a fővárosiak nyerték meg 2-1-re a DESOK-ban, ám a második meccsen a cívisvárosiak hengereltek, és a 6-0-s diadallal bejutottak a legjobb négy közé. A tabellát együttesünk vezeti, Csernai Gábor tanítványai a harmadik pozíciót birtokolják jelenleg.

“Az első mérkőzésen kicsit visszaálltunk, és ebből a felfogásból nem jöttünk ki jól, míg a visszavágón letámadtuk az ellenfelünket, amiből profitáltunk” – kezdte a beszélgetést Üveges Katalin. “Minden mérkőzést kielemzünk, átbeszéljük a jó és a rossz momentumokat. A hatgólos siker során is találtunk olyan hibákat a játékunkban, amelyeket ki szeretnénk javítani. Nem lesz könnyű dolgunk a hétvégén, mivel a TFSE kiváló együttes, amely a bajnokság végén érmet szerezhet. Ellenfelünknél minden poszton remek játékosok szerepelnek. Ettől függetlenül meg akarjuk szerezni a három pontot, hiszen sűrű a mezőny, de egy győzelemmel stabilizálhatnánk az első helyünket. Sokszor mondtam már, hogy nagyon egységes a csapatunk, ezt tartom a legfőbb erősségünknek. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy profi körülmények között készülhetünk, így minden adott ahhoz a megfelelő munkához. A csajok lelkesedéséből Vivi (Quirikó Vivien – a szerk.) és én is motivációt tudunk meríteni ahhoz, hogy még nagyobb intenzitással végezzük a teendőnket” – fogalmazott játékos-edzőnk, aki hozzátette, az edzéslátogatással is teljesen meg van elégedve.

A DEAC programja mostanság nem volt annyira feszített, például az előző héten nem kellett tétmeccset vívnia. A “szellős” menetrendnek köszönhetően jutott az idő a pihenésre is.

“Néha jól jönnek ezek a szünetek, hiszen képtelenség végig maximális fordulatszámon pörögni. A lányokon is azt vettem észre, hogy a pauza után újult erővel végezték a feladatokat” – hangsúlyozta Üveges Katalin.

Kata nem csak a pályán, hanem az “iskolapadban” is bizonyított az UEFA B-licenc megszerzésével, amivel nem sokan büszkélkedhetnek.

“Jelenleg ez Magyarország legnívósabb képzése, kevés ember teljesítette eddig. 2019-ben kezdtem el a tanfolyamot, nehéz volt összeegyeztetni az órákat a meccsekkel, rengeteg lemondással járt ez az időszak, de egyértelműen megérte. Nagy álmom volt ennek a licencnek a megszerzése, mázsás kő esett le szívemről, amikor sikerült a záróvizsgám” – összegzett Üveges Katalin, aki jelenleg egy olyan cukrászda megnyitásán dolgozik, amelynek az ars poeticája az egészséges életmód lesz.

Női futsal NB I 10. forduló
DEAC-TFSE-Szertarsport.hu
2021. 01. 23. (szombat) 17:00, DESOK – zárt kapuk mögött