Szentes-Bíró Tamás: A Fradi ellen nehezebb dolgunk lesz

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata hétfőn 18.30-tól a Ferencvárost fogadja a DESOK-ban. Fontos információ a drukkereknek, hogy a járványügyi helyzet miatt csak maszkban tekinthetik meg a találkozót.

Elek Gergő legénysége kiváló rajtot vett az NB I-ben, hiszen a Nyírgyulajt 9-4-re győzte le. Az FTC-nek nem jött össze a bravúr a Haladás ellen, a szombathelyi alakulat 4-2-re diadalmaskodott a Népligetben az első fordulóban.

“A Nyírgyulajjal vívott meccshez képest a Fradi ellen biztosan nehezebb dolgunk lesz, ettől függetlenül itthon szeretnénk tartani a három pontot” – szögezte le Szentes-Bíró Tamás. “A fővárosiak évek óta szisztematikusan építkeznek, és az eredményeik azt mutatják, hogy jó munka folyik náluk. Ezen a nyáron több csömöri alapember csatlakozott a Ferencvároshoz, míg tavaly többek között Fekete Róbert és Bognár Bence megszerzése számított minőségi igazolásoknak, ők vezéregyéniségekké váltak. Nagyon örülünk, hogy ismét hazai pályán játszhatunk. A vetélytársaink nem igazán kedvelik a DESOK talaját, ez is a mi malmunkra hajthatja a vizet” – mutatott rá a csapatkapitány.

Az idénynyitó során Szentes-Bíró két találattal járult hozzá a fölényes diadalhoz, de rajta kívül Tóth Attila és Kántor Tamás is duplázott. A 24 éves játékos úgy véli, a felkészülés alatt elvégzett kemény munka kifizetődött a rajton.

“Sokat dolgoztunk a nyáron, és ez az erőnléti állapotunkon meglátszódik. Nyírbátorban remekül kezdtünk, gyakorlatilag az első öt lövésünkből négy gól lett. A győzelem jó visszajelzés volt, de nem szállhatunk el, muszáj a földön maradnunk. Helyén kell kezelnünk az eredményt, mivel a Nyírgyulaj több húzóemberét elveszítette. Bizakodva vágtam neki a szezonnak, úgy vélem, bekerülhetünk a felsőházba. Persze ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis gyakorlatilag az összes együttes megerősödött, többek között a Kecskemét és az Újpest is több légióssal állapodott meg. Szerencsére nekünk szintén jól sikerültek az átigazolásaink, amióta a DEAC-ban játszom, most jött össze a legütőképesebb keret” – zárta mondandóját Szentes-Bíró Tamás.

Szeretnénk felhívni a szurkolóink figyelmét, hogy a járványügyi helyzet miatt csak maszkban tekinthetik meg a DEAC-Fradi bajnokit a DESOK-ban.

Férfi futsal NB I 2. forduló
DEAC-FTC-Fisher Klíma
2020. 09. 07. (hétfő) 18:30, DESOK

Fotók: Derencsényi István