Szentes-Bíró Tamás: Nem keresünk kifogásokat

A Debreceni Egyetem együttese csütörtökön 18.30-tól Veszprémben folytathatja kiváló sorozatát. Csapatkapitányunk úgy véli, stabil védekezéssel továbbjuthatnak a legjobb nyolc közé.

Tizenhat férfi futsalcsapat reménykedhet még a végső győzelemben a Magyar Kupában. A DEAC-nak nem volt szerencséje a sorsolásnál, hiszen az NB I-ben harmadik helyen álló Veszprém ellen kell kiharcolnia a továbbjutást. A bakonyiak otthonában szeptember végén már pályára léptünk, a meccset 8-5-re veszítettük el.

“Több szempontból sem fogta kezünket Fortuna a sorsolásnál. Nagyon erős ellenfelet kaptunk, emellett hosszú utazás vár ránk, de nem szeretnénk kifogásokat keresni. Tudjuk, ha sokáig akarunk talpon maradni a kupában, akkor előbb vagy utóbb egy komoly játékerőt képviselő riválissal találjuk szembe magunkat. Bár az igazat megvallva jobban örültünk volna, ha ez a párosítás mondjuk a legjobb nyolc között jött volna létre” – nyilatkozta Szentes-Bíró Tamás, aki a tizenhárom találatot hozó bajnokira is kitért. “A meccs elején néhány hibát elkövettünk, de a folytatásban kiélezett küzdelmet láthattak a szurkolók. A támadójátékunkat nem érhette a kritika, bízom benne, hogy csütörtökön hasonló teljesítményt nyújtunk elöl. A védekezésünket kell kicsit rendbe szednünk, amennyiben ez sikerül, lehet esélyünk a győzelemre. A veszprémiek komoly átalakuláson mentek keresztül nyáron: edzőt váltottak, továbbá új játékosokat szerződtetettek. Ellenfelünk első sora többek között Rutai Balázzsal, Pál Patrikkal és Tatai Józseffel kifejezetten ütőképes” – hangsúlyozta 24 esztendős csapatkapitányunk.

Együttesünk parádés formában várhatja a kezdő sípszót, mivel az előző négy mérkőzését behúzta. Kisebb gondot az okozhat, hogy Elek Gergő tanítványai legutóbb október 22-én vívtak tétmeccset. Szentes-Bíró elmondta, sajnálták, hogy a Kecskemét elleni bajnokit elhalasztották (a hírös városiak kérése miatt nem rendezték meg az ütközetet október 30-án). Hozzátette, reményei szerint ez a kényszerpihenő nem töri meg a lendületüket.

Szentes-Bíró nemrég a magyar válogatott összetartásán vett részt, rajta kívül klubunkat Siska Gergő képviselte.

“Örültem, hogy ismét számított rám a szövetségi kapitány. A pár nap alatt hét edzésen bizonyíthattunk, a foglalkozásokon a rögzített szituációk mellett különböző támadó és védekező formációkat gyakoroltunk” – zárta mondandóját Szentes-Bíró Tamás.

A DEAC az MK előző kanyarjában a PEAC-ot ejtette ki, míg Fehér Zsolt legénysége a Lurkó Focimánia FK-t győzte le 5-2-re. A továbbjutás egyébként egy meccsen dől el a nyolcaddöntőben.

Férfi Futsal Magyar Kupa 3. forduló
Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC
2020. 11. 05. (csütörtök) 18:30, Március 15 Sportcsarnok

Fotók: Papp Attila