Szenzációs győzelemmel jutottunk tovább

A Debreceni Egyetem együttese gyakorlatilag egy félidő alatt biztosította a helyét a legjobb négy között.

A DEAC női futsalosai az egygólos hátrány ellenére bizakodva várták a TFSE elleni Magyar Kupa-visszavágót (a fővárosiak 2-1-re húzták be a negyeddöntő első felvonását a DESOK-ban decemberben). A lefújás pillanatában szerencsére kiderült, a lányok nem ittak előre a medve bőrére.

Hazai lehetőségekkel indult az összecsapás: Folk fejesét Torma biztosan védte, majd Pádár távoli bombája a kapufán csattant. Kicsit később Benkő Mónika lépett ki, de Fülöp Diána tisztázni tudott. Rutinos játékosunk aztán az ellenfél térfelén is megvillant, Üveges Katalin passza után szépen fordult kapura, a próbálkozását pedig nem tudta hatástalanítani Ősz Csenge. Nem kellett sokat várni az újabb DEAC-gólra, Tóth Nóra önzetlenül lekészítette a labdát Horváth Vikinek, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget.

A szünet előtt több komoly sanszunk adódott arra, hogy növeljük az előnyünket, végül egy szépen felépített kontratámadás során André Antónia tette fel az i-re a pontot. A 20 éves tehetség lelkének biztosan jót tett a találat, ugyanis egy sérülés miatt most térhetett vissza. Az első húsz minutum során óriási lépést tettünk a négyes döntő felé.

A második játékrészben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk. Tóth ismét kiváló kiszolgálónak bizonyult, Krascsenics mondhatott neki köszönetet a frenetikus passzért. Fülöp adhatott volna újabb pofont a riválisnak, ám Gruber góltól mentette meg a csapatát. Benkő mutatott be egy komoly szólót, szerencsére megúsztuk ezt a szituációt. Kicsit később Krascsenics életerős szabadrúgását ütötte ki Ősz. Pádár peches napot fogott ki, ugyanis ismét a kapufa minőségét tesztelte. A folytatásban sem “ültünk rá” az eredményre, veszélyesebbnél veszélyesebb akciókat vezettünk. Nagy Anikó is beköszönt, majd Torma adott gólpasszt, hosszú ívelését André fejelte a kapuba. Öt a négy elleni formációra váltott a TFSE, így próbált faragni a hátrányán, de csak újabb kapufáig jutott.

“Végre közel teljes kerettel tudtunk elutazni, hiszen André Antónia hosszabb kihagyást követően ismét bevethető volt. A mérkőzés első perceiben inkább a hazaiak domináltak, de ahogy megszereztük az első találatot, utána már a mi akaratunk érvényesült a pályán, aminek köszönhetően már az első félidőben magabiztos vezetésre tettünk szert. Ennek ellenére azt kértük a lányoktól, hogy ne nyugodjanak meg túlságosan az előny tudatában, hanem továbbra is próbáljanak meg folyamatosan nyomást gyakorolni az ellenfélre. A második játékrészt mindkét csapat kisebb elánnal és több pontatlansággal kezdte, de utána ismét sorra kialakítottuk a helyzeteket, aminek köszönhetően hatgólos győzelmet arattunk. A találkozó végén a vészkapus játék ellen is hatásosan védekeztünk. Kiváló egyéni teljesítmények mellett csapatszinten is remekeltünk, gratulálok a lányoknak a továbbjutáshoz!” – nyilatkozta Quirikó Vivien.

A fölényes diadalnak hála a DEAC-nak megmaradt az esélye a végső győzelemre a Magyar Kupában. A cívisvárosiak mellett az Astra és a Szekszárd is bejutott már a legjobb négy közé.

Női futsal Magyar Kupa 3. forduló (visszavágó)
TFSE-Szertarsport.hu-DEAC 0-6 (0-3)
gólszerző: Fülöp (15.), Horváth V. (16.), André (20. 32.), Krascsenics (21.), Nagy A. (31.)

A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth V. Cserék: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.

Továbbjutott: a DEAC 7-2-es összesítéssel.