Szerencsénk sem volt

A Debreceni Egyetem együttese második alkalommal már nem tudta eltüntetni a kétgólos hátrányát.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a DEAC férfi futsalosaira a szezon egyik legkeményebb meccse várt péntek este a bajnoki címre törő Haladás otthonában. Ugyan a szombathelyieknél hiányzott pár kulcsember, ennek ellenére bőven akadtak olyan játékosai Juanra Calvo vezetőedzőnek, akik képesek egymaguk mérkőzéseket eldönteni. Együttesünk már csütörtökön elutazott a vasi megyeszékhelyre, ennek köszönhetően arra is lehetősége volt, hogy kicsit “belakja” a csarnokot, hiszen a meccs előtti napon ott edzett.

Nagyon balszerencsésen indult számunkra az összecsapás: a második percben Kovács Máté balról tette középre a labdát, ami Kántor Tamás fejéről jutott Krajcsi Bence kapujába. Nem sokkal később Gerencsér Antal centerezésébe élt bele pechesen Kántor, emiatt rövid idő alatt kétgólos előnyre tett szert a házigazda. Ezt követően a két kapus közül főleg Krajcsinak akadt dolga, mi sokáig nem igazán tudtuk feltörni a szombathelyi védekezést. Aztán a 17. minutumban Tóth Attila hagyta faképnél Vas Ádámot, majd elemi erővel bombázott a léc alá. Érdekesség, hogy Vasnak még szabálytalanul sem sikerült megállítania a gólszerzőnket. Jót tett a lelkünknek ez a jelenet, ugyanis a szünetig domináltunk, ám újabb találatot már nem jegyezhettünk fel az első játékrészben.

A második félidő elején ledolgoztuk a hátrányunkat, ehhez Szentes-Bíró Tamás harciasságára volt szükség. Csapatkapitányunk a szombathelyi hatoson belül letámadta Vast, a labdaszerzés után pedig kilőtte a bal alsót. Sokáig nem örülhettünk a döntetlennek: a 25. percben egy szögletet követően De Souza elé került a labda, a brazil légiós pedig hét méterről elemi erejű lövést adott le, amit Krajcsi nem háríthatott. Öt minutummal később Dróth Zoltán gyönyörű sarkazással vette célba kapunkat, Faragó Lajosnak nem jött össze a mentés, így ismét kétgólos hátrányba kerültünk. A hátralévő időben még Szabó Lajos kozmetikázhatott volna az eredményen, de kiszorított szögből a lécet találta telibe.

Második alkalommal tehát már nem jött össze az egyenlítés, emiatt pont nélkül távoztunk a Haladás otthonából. Sok idő nem lesz a regenerációra, hiszen hétfőn 18.30-tól a Berettyóújfalut látjuk vendégül a DESOK-ban. A megyei rangadót a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóink már a helyszínen tekinthetik meg.

Futsal NB I felsőház 7. forduló
Haladás VSE-DEAC 4-2 (2-1)
gólszerző: Kántor (2., 3. – öngól), De Souza (25.), Faragó L. (30. – öngól), ill. Tóth A. (17.), Szentes-Bíró (23.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L., Kántor, Tóth A., Siska. Cserék: Dobi, Sánta, Szentes-Bíró, Szabó L., Thiago, Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

A tabella: