Tihanyi Csaba: A fiúk hozzáállását nem érheti kritika

A vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulatánál nagy változások lesznek, ennek ellenére bízik benne, hogy jövőre ismét összejöhet a felsőház.

A DEAC férfi futsalcsapata a szezon utolsó bajnokiján bravúros döntetlent ért el a Haladás otthonában. A 2-2-es remi ellenére az már korábban eldőlt, hogy ötödik helyen végző együttesünk a rájátszás után nem küzdhet meg a bronzéremért, ehhez a harmadik vagy a negyedik pozícióban kellett volna zárni. Tihanyi Csaba legénységének a Magyar Kupában a Haladás elleni negyeddöntő jelentette a végállomást.

Az idény előtt elfogadtam volna ezeket az eredményeket, ám most van bennem némi hiányérzet – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Főleg az alapszakasz miatt érzek keserűséget, bár azt hozzá kell tennem, hogy sok nehézséggel kellett megküzdenünk. Ekkor sok olyan szoros meccset játszottunk, amelyeken apróságokon múlt az, hogy nem szereztünk több pontot. A fiúk hozzáállását egyébként nem érheti kritika, mivel gyakorlatilag minden mérkőzésen harcoltak becsülettel. Főleg a januárban nyújtott teljesítményünket lehetne kiemelni, ugyanis ebben az időszakban a papíron gyengébb ellenfelekkel vívott találkozókon magabiztos győzelmeket arattunk – mutatott rá Tihanyi Csaba.

A háttérben már februárban megkezdődtek az egyeztetések a keret tagjaival a folytatásról. Trénerünk elárulta, nagy jövés-menés várható együttesünknél.

Sajnos több olyan játékos is akadt, aki nem azt nyújtotta, amire valójában képes. Mindenkivel leültünk tárgyalni, és konkrétumok nélkül azt elmondhatom, hogy sokan fognak távozni. Azt örömmel láttam, hogy az egyeztetések nem befolyásolták a produkciónkat, ez is bizonyítja, hogy a srácok milyen remek mentalitással rendelkeznek – hangsúlyozta a szakvezető.

Körvonalazódik a felkészülésünk is, futsalosaink a tervek szerint július elején kezdik meg a munkát. A viszonylag korai rajtra azért van szükség, mert a következő bajnokság augusztus első hétvégéjén elstartol.

Nagy kérdés, hogy mire lehetünk képesek az új idényben. Úgy hírlik, hogy több gárdánál hatalmas változások jöhetnek. Elképzelhető, hogy egyes élcsapatok kicsit visszaesnek, míg a tabella hátsó régiójában végző együttesek közül néhány előreléphet, ebből kiindulva sikernek tartanám, ha újra bejutnánk a felsőházba. Nekem sok idő nem jut a feltöltődésre, ugyanis gőzerővel keresem az új játékosokat, ennek ellenére a családommal néhány napra biztosan el fogok utazni – mondta Tihanyi Csaba.

Vezetőedzőnk hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatott az előző hónapok során, hiszen a 2023/24-es szezonban először irányíthatott felnőttcsapatot.

A mai napig hálás vagyok a vezetőknek, hogy bizalmat szavaztak nekem. Semmilyen nyomást nem helyeztek ránk, vagyis nyugodtan, teher nélkül dolgozhattunk. Tavaly nyáron kicsit későn érkeztem, ezért az átigazolások terén le voltunk maradva. Emellett a srácoknak talán túl sok újdonságot akartam átadni az elején, és ennek köszönhetően döcögősen indult az idény, ám a folytatásban már mindenki megvalósította azt, amit megálmodtam – zárta mondandóját Tihanyi Csaba.

Fotók: Derencsényi István