Tisztes helytállás

A Debreceni Egyetem alakulata nem tudott meglepetést okozni a címvédő otthonában.

A DEAC férfi futsalosai péntek este az éllovas Haladással csaptak össze. Elek Gergő vezetőedző ezúttal sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Siska Gergőre, de Dobi Attila letöltette az eltiltását, így ő ismét pályára léphetett.

Dobi már a meccs elején sem unatkozott, hiszen előbb Henrique Diniz, majd Longo Duarte dolgoztatta meg. Nálunk Vass Ottó egy távoli átlövéssel kínálta meg Alasztics Marcellt, a hazaiak kapuvédője magabiztosan védett. A kilencedik percben már négy szabálytalanságnál tartottunk, így a folytatásban óvatosabbnak kellett lennünk a szereléseknél. Az első félidő derekán újra Diniz előtt adódott nagy sansz, de az eredmény nem változott. Kicsit később Vas Ádám löketénél a kapufa segített ki minket. Az első játékrész vége egyértelműen a Halinak sikerült jobban: Diniz egy kipattanót váltott gólra, majd Duarte passzából Vas köszönt be.

A szünetet követően a szombathelyiek egy szabadrúgásból növelték a fórjukat, ezúttal Dávid Richárd villant meg. A 29. minutumban jött ellenfelünk újabb találata, Dróth Zoltán értékesítette a büntetőt. Ekkor már egyébként Krajcsi Bence őrizte a kapunkat. A folytatásban kozmetikáztunk az eredményen, Harmati egy szép akció végén köszönt be, aztán Szentes-Bíró Tamás küldte a labdát a gólvonalon túlra. Nem sokáig volt 4-2 az állás, ugyanis Hajmási is feliratkozott a gólszerzők listájára, a végeredményt pedig Faragó állította be.

Együttesünk legközelebb a Kistarcsát fogadja a DESOK-ban.

Haladás VSE – DEAC 5–3 (2–0)
Gólszerzők: Diniz (17.), Vas (18.), Dávid (22.), Dróth (29.), Hajmási (37.), ill. Harmati (36.), Szentes-Bíró (37.), Faragó (38.)
A DEAC összeállítása: Dobi – Faragó, Szentes, Vass, Szabó Á. Cserék: Krajcsi, Harmati, Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz, Sándor A., Serestyén.
Vezetőedző: Elek Gergő