Több szempontból fájó vereséget szenvedtünk

A Debreceni Egyetem alakulata ebben az idényben először kapott ki az NB I-ben, ezzel pedig elúszott az első hely az alapszakaszban.

A DEAC női futsalosai az alapszakasz-elsőség szempontjából döntő fontossággal bíró meccset játszottak vasárnap a TFSE otthonában. Együttesünk ezt megelőzően két ponttal többet gyűjtött, mint a fővárosiak, így Quirikó Vivien tanítványainak a döntetlen is elegendő lett volna.

Nem indult valami jól a rangadó, hiszen a hetedik percben már kétgólos hátrányban voltunk. Előbb Balogh Noémi vette be a kapunkat, majd a hazaiak fórját Tagyi Vivien duplázta meg. A szünet előtt Horváth Viki faragott a különbségen, ám az első félidő végén Tagyi ismét megvillant, ezzel 3-1-es eredménnyel zárult ez a periódus.

A második játékrészben Gajzágó Flóra találatával ismét felzárkóztunk egyre. A lefújásig már csak egy gól született, ezt Kota Gabriella lőtte, így a TFSE 4-2-re diadalmaskodott, emiatt pedig a második helyen végeztünk az alapszakaszban.

Érthetetlenül tompán kezdtük a mérkőzést, és sajnos csak néhány olyan periódus volt, amikor sebességet tudtunk váltani akár védekezésben, akár támadásban. Az első félidőben olyan gólokat kaptunk, amelyek koncentrációval és kommunikációval elkerülhetőek lettek volna. A második játékrészben sikerült feljönnünk egy gólra, ez mentálisan adott egy löketet, de miután megkaptuk a negyedik találatot, nehéz helyzetbe kerültünk. Az utolsó öt percre átálltunk öt a négy elleni játékra, de szerencsénk sem volt, hiába akadt két óriási lehetőségünk is, kis túlzással a gólvonalról sem tudtunk betalálni. Így várhatóan a nehezebb út vár ránk az elődöntőben, hiszen a Tolnával kell megmérkőznünk a döntőbe jutásért – összegzett vezetőedzőnk, Quirikó Vivien.

Csapatunk ebben az idényben először maradt alul a bajnokságban. Ahogy trénerünk jelezte, az elődöntőben a Tolna vár ránk, míg a TFSE a Diósgyőrrel csap össze. Amennyiben a TFSE és a DEAC jut a fináléba, akkor az aranycsatában a budapestieknél lesz a pályaelőny.

NB I 21. forduló
TFSE-11Teamsports-DEAC 4-2 (3-1)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, vezette: Kiss Gergő, asszisztensek: Róka Krisztián, Dobó Gábor.
Gólszerzők: Balogh N. (4.), Tagyi (7., 19.), Kota (35.), ill. Horváth V. (16.), Gajzágó (25.)