Torma Lilla: Az első védés nagyon fontos volt

A kiváló kapuvédő szerint a magyar válogatottnak a bronzmeccs minden pillanatát ki kell élveznie.

A magyar női futsalválogatott péntek este Ukrajnával csapott össze a Főnix Arénában az Eb második elődöntőjében. Az ukránok kezdték jobban a mérkőzést, Torma Lillának már a nyolcadik másodpercben védenie kellett. Aztán Frank Tamás csapata is belelendült, ez pedig a 12. percben meghozta a gyümölcsét, ekkor Horváth Viktória egy parádés szólót követően betalált. Az első játékrész még egy gólt hozott, a 15. minutumban Shulha egalizált. A szünetet követően sokáig 1-1 volt az állás, majd a második játékrész derekán Shulha ismét megvillant, ezzel beállította a 2-1-es végeredményt. Az összecsapáson a DEAC-ból Fülöp Diána, Tóth Nóra, Torma Lilla, Horváth Viktória és Üveges Katalin is játéklehetőséget kapott.

Nagyszerű hangulatban játszhattunk, felemelő érzés volt ilyen sok ember előtt pályára lépni – kezdte az értékelését Torma Lilla. – Nem gondoltuk azt, hogy ennyien kijönnek és szurkolnak nekünk, ezzel egy álmunk vált valóra. A találkozón az ellenfelünk dominált, ettől függetlenül nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, mivel a gólunk mellett akadtak ígéretes helyzeteink. Szomorú vagyok a vereség miatt, de annak örülhetünk, hogy helytálltunk egy magasabb szinten lévő vetélytárs ellen. Az első védés nagyon fontosnak bizonyult, hiszen ez megadta nekem a mérkőzés alaphangját. A bajnokságban egyébként nem szokott ekkora nyomás nehezedni a kapumra. Amikor a VAR visszanézte Horváth Viki találatát, minimális félsz dolgozott bennem, de bíztam benne, hogy megadják. Az, hogy ennek köszönhetően kétszer is ünnepelhettünk, még nagyobb eksztázist okozott – hangsúlyozta a bravúrt bravúrra halmozó kapusunk.

Vasárnap a magyarokra a bronzmeccsen Portugália vár. A luzitánokat a spanyolok múlták felül 3-2-re a négyes döntő első napján.

A portugáloknál világklasszisok szerepelnek, elég csak Janice Silvát vagy Carla Vanessát említeni. Készülünk az összecsapásra, mindent megteszünk azért, hogy minél jobban szerepeljünk. A papírforma alapján nem sok esélyünk lesz a diadalra, ettől függetlenül minden pillanatát élveznünk kell ennek a mérkőzésnek – zárta mondandóját Torma Lilla.

Az elődöntők eredményei:

Spanyolország-Portugália 3-2
gólszerzők: Luci (8.), Noelia (14.), Irene Córdoba (28.), ill. Carla Vanessa (1., 27.)

Ukrajna-Magyarország 2-1
gólszerzők: Shulha (15., 32.), ill. Horváth V. (12.)

A vasárnapi program:

17.00: Magyarország-Portugália (bronzmeccs)
20.00: Spanyolország-Ukrajna (döntő)

Fotó: MLSZ