Új erőnléti edzővel készülünk a szezonra

Demkó Bence szerint a Debreceni Egyetem alakulata a következő idényben is meghatározó szereplője lehet az NB I-nek.

A DEAC férfi futsalosai az előző héten álltak ismét munkába. Elek Gergő tanítványai napi két edzéssel hangolnak az új idényre, délelőttönként Demkó Bence izzasztja meg őket. Új erőnléti edzőnk attól a Pallai Zsolttól vette át a stafétát, aki elég magasra tette a lécet.

“A felkészülés kezdete előtt hallottam erről a lehetőségről, majd körülbelül harminc perc alatt megállapodtam Elek Gergővel. Minden hétre készítek egy edzéstervet, amit megmutatok a mesternek, aki olykor néhány módosítást szokott tőlem kérni, de ezt leszámítva szabad kezet kapok tőle. Az eddigi időszakom alatt pozitív tapasztalatokkal gazdagodtam, a srácok motiváltak és nyitottak a feladatokra. Persze néha előfordul, hogy a keményebb edzések miatt kicsit zsörtölődnek, de ez belefér. Pallai Zsoca kiváló munkát végzett, amit alátámaszt, hogy az egyhónapos szünet alig látszódott meg a játékosokon. Elődömmel is sikerült beszélgetnem, több hasznos meglátással látott el. Meggyőződésem, hogy az erőnléti edző szerepe a profi sportban manapság már-már elengedhetetlen, többek között azért is, mert más szemszögből látja az eseményeket, mint az edző” – nyilatkozta Demkó Bence.

Bence számára a futsal viszonylag új terepnek számít, de a futballpályán nem jönne zavarba.

“Tiszaújvárosban kezdtem el focizni, majd tizenhárom évesen a nyíregyházi Bozsik Akadémiára kerültem, az előző szezonokban pedig a Tiszavasváriban játszottam. Nyáron döntöttem úgy, hogy befejezem a pályafutásomat. Korábban felvetődött, hogy futsalcsapathoz igazolok, ám ez mégsem valósult meg. Követtem egyébként a DEAC meccseit és a bajnokságot is, tisztában vagyok az erőviszonyokkal” – fogalmazott a szakember.

Együttesünk idén a negyedik helyen zárta a pontvadászatot, ami klubtörténeti sikernek számít. Az új idénynek is komoly tervekkel vágnak neki Szentes-Bíró Tamásék.

“Nehéz megjósolni, hogy mire lehetünk képesek. Ha jók az információm, a Kistarcsát leszámítva minden csapat foglalkoztat majd légiósokat. Elég sűrű lesz a mezőny, sok együttes akar a felsőházba jutni, ettől függetlenül bizakodva várom a bajnokságot” – zárta mondandóját Demkó Bence.