Újabb magabiztos diadal

A Debreceni Egyetem alakulata a Diósgyőr otthonában sem fukarkodott a gólokkal, ennek köszönhetően ismét három ponttal gazdagodott.

Péntek este a DVTK-DEAC mérkőzéssel megkezdődött a második forduló a női futsal NB I-ben. Mindkét gárda győzelemmel indította a szezont: a diósgyőriek a budaörsieket verték 3-1-re, míg Quirikó Vivien tanítványai az Újpestet páholták el a DESOK-ban egy héttel ezelőtt (4-0).

Ahogy arra számítani lehetett, már az elejétől próbáltuk mi diktálni az iramot a DVTK csarnokában. Az első gólunkra sem kellett sokat várni, mivel az ötödik percben Üveges Katalin bevette a hazaiak kapuját. Ezt követően szerencsére futószalagon jöttek a találatok. A hetedik minutumban Csepregi Gabriella volt eredményes, aztán Fülöp Dia módosította az eredményt. A szünet előtti periódust eléggé megnyomtuk: előbb Horváth Viki értékesített egy büntetőt, nem sokkal később pedig Czégény Zsuzsa köszönt be. A szünetben 0-5 szerepelt az eredményjelzőn, vagyis gyakorlatilag az első félidőben eldöntöttük a három pont sorsát.

A második játékrészben már elmaradt a góleső, úgy festett, hogy nem módosul az állás. Aztán a negyvenedik percben Üveges foglalta keretbe az összecsapást, hiszen csapatkapitányunk szerezte a bajnoki első és utolsó gólját.

Az első félidővel abszolút elégedett vagyok, volt lendület a játékunkban, sok helyzetet kidolgoztunk, amikből ötöt értékesítettünk. A játékkal a második játékrészben sem akadt különösebb gond, domináltuk a mérkőzést, csak a gól jött össze nehezen. A múlt heti mérkőzésünkhöz képest nagyobb dinamikát tapasztaltam a játékunkban, mind védekezésben, mind támadásban. A kapuban Pozsgai Melinda kapta meg a lehetőséget, aki élt is vele, és ugyanez mondható el minden mezőnyjátékosról, mindenki jól szállt be a meccsbe” – összegzett Quirikó Vivien.

Az előző három idényben bajnoki címet szerző együttesünk második fellépését is nagyon magabiztosan behúzta. Azt szintén érdemes kiemelni, hogy a kapunkat eddig még nem tudták bevenni az ellenfelek. Játékosainkra jövő héten a Csepel elleni hazai ütközet vár.

NB I 2. forduló
DVTK-Vénusz-DEAC 0-6 (0-5)
Miskolci Városi Sportcsarnok, vezette: Balla Levente, asszisztensek: Suszter Gábor, Skarupa Tamás.
Gólszerzők: Üveges (5., 40.), Csepregi (7.), Fülöp (13.), Horváth V. (17.), Czégény (18.)
A DEAC összeállítása: Pozsgai – Fülöp, Nagy A., Horváth V., Pócsik. Cserék: Kopjári, Csepregi, Üveges, Gajzágó, Hardon, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.