Újabb meccsünk marad el

A Debreceni Egyetem alakulatának a hétvégén sem kell pályára lépnie, hiszen a budaörsiek nem utaznak el a cívisvárosba.

Nincs új a nap alatt: a DEAC női futsalcsapata az eredeti forgatókönyv szerint a hétvégén a Budaörssel csapott volna össze az NB I-ben. Csütörtökön eldőlt, hogy az ellenfél létszámhiányra hivatkozva nem utazik el Debrecenbe, vagyis a bajnoki elmarad. Szinte borítékolható, hogy az MLSZ a három pontot nekünk fogja adni.

Egészen elképesztő egyébként ez a tendencia, amit az utóbbi időben tapasztalunk. Ebben az idényben a bajnokságban ez lesz a harmadik olyan találkozónk, amelyet aktuális vetélytársunk (Dunaújváros, Újpest, Budaörs) valamilyen ok miatt lemondott. A Magyar Kupában szintén átélhettük ezt, hiszen a DVTK a negyeddöntő visszavágójára nem állt ki. Több esetben még abba is belementünk volna, hogy más időpontban legyenek az ütközetek, ám erre sem voltak nyitottak az ellenfeleink. Az biztos, hogy ilyen mentalitás nem tesz jót a sportág hírnevének…

Újabb csapat mond le meccset a bajnokságban, és természetesen ismét ellenünk, két nappal a találkozó előtt… Abba már nem is akarok megint belemenni, hogy ez több szempontból is mennyire sportszerűtlen és kellemetlen, elég csak a gólkülönbségünkre vagy a csarnok lemondására gondolni. Ezen felül igazán az aggaszt, hogy a két legnehezebb mérkőzésünknek, a Tolna és a TFSE elleni rangadónak úgy fogunk nekimenni, hogy bő egy hónap alatt csak két találkozót tudtunk lejátszani. Ha pedig a klubtól függetlenül, mint a magyar női futsalban és sportágért évek óta dolgozóként nézem a helyzetet, borzasztó szomorú, hogy a szakágunk amúgy sem túl rózsás helyzetét még ilyenekkel is tovább rontjuk – nyilatkozta vezetőedzőnk, Quirikó Vivien.