Üveges Katalin: az éremszerzés a célunk

A Debreceni Egyetem csapata ismét meghatározó szerepet tölt be a legmagasabb osztályban.

Női futsalosaink a 2019-es feljutást követően a második szezonjukat kezdték meg az NB I-ben. Az előző kiírás a koronavírus miatt idő előtt lezárult, az MLSZ döntésének pillanatában a DEAC a második helyen állt. Szerencsére Üveges Katalin tanítványai ebben az idényben is fontos  szereplői a pontvadászatnak, ezt támasztja alá, hogy “pole pozícióból” várhatják a folytatást.

“Idén csak hat együttes szerepel a bajnokságban, így még sűrűbbé vált a mezőny. Nincsenek lefutott találkozók, a sereghajtó szekszárdiakat sem lehet leírni” – kezdte a beszélgetést Üveges Katalin. “Az elmúlt hónapokban akadtak olyan meccsek, amelyeken győzelmet reméltünk, de ez nem sikerült. Azt nem szabad elfelejteni, hogy több kulcsemberünk is sérüléssel bajlódott az ősszel, ami megnehezítette az életünket. Mindent figyelembe véve elégedettek lehetünk az eddigi eredményekkel. Örülünk, hogy az élen állunk, bár azzal is tisztában vagyunk, hogy sok van még hátra a végéig.”

Az erősítéseket látva a szurkolók joggal bízhattak abban, hogy csapatunk újra meghatározó tényezője lesz az élvonalnak. Nagy Anikó, Torma Lilla és Fülöp Diána már szerepelt a magyar válogatottban, és ez a tény sokat elárul a képességeikről.

“Az átigazolásoknál a kiszemeltek tudása mellett az is sokat nyom a latba, hogy emberileg milyen értékekkel rendelkeznek. A DEAC-ban minden érkezőnek könnyű dolga van a beilleszkedésnél, hiszen egy befogadó közegbe kerül. Nálunk nincsenek klikkek, mindenki jó viszonyt ápol a csapattársaival. Lilla a profizmus megtestesítője, védéseivel támaszt ad a csapatnak, emellett a nagy kidobásairól szintén érdemes szót ejteni. Anikó esetében a munkamorálját és a mozgását tudnám kiemelni. Diát lassan húsz éve ismerem, ő egy rendkívül intelligens futsalos, aki amióta nálunk szerepel, hétről hétre fejlődik” – mondta a játékos-edzőnk.

Nem csupán a keretünk, hanem a szakmai stábunk is acélosabbá vált a Hajdúböszörménnyel komoly sikereket elérő Quirikó Vivien megszerzésével.

“Az edzőképzés során ismertem meg Vivit, akivel hamar megtaláltam a közös hangot. Szerencsére hasonlóan gondolkodunk a futsalról, és ennek köszönhetően zökkenőmentes az együttműködés. Az érkezésével a játékra tudok koncentrálni az összecsapásokon, bár ha akad valamilyen észrevételem, azt nyugodtan megoszthatom vele” – tudatta Üveges Katalin.

A lányok jelenleg a megérdemelt pihenőjüket töltik, a munka január 4-én folytatódik. A 2021-es esztendő első tétmeccsét a TFSE-Szertarsport.hu otthonában vívják öt nappal később. A fővárosban egygólos hátrányt kellene eltüntetniük ahhoz, hogy a Magyar Kupában a legjobb négy közé kerüljenek.

“Nem tartom ledolgozhatatlannak a különbséget. Az lesz a lényeges, hogy mennyire bízunk majd magunkban. Sokszor az első gól megszerzéséig gondjaink akadnak, aztán a jég megtörése után sokkal egyszerűbb a helyzetünk. Bízom benne, hogy a kupában eljutunk a négyes döntőig, a bajnokságban pedig egyértelműen az éremszerzés a célunk” – zárta mondandóját Üveges Katalin.