Vass Ottó: A jó rajt nagy lökést adhatna

A frissen megválasztott csapatkapitány amondó, a Debreceni Egyetem alakulata a kiválóan sikerült alapozás miatt optimistán várhatja a tétmérkőzéseket.

Péntek este a Nyírbátor-Rubeola mérkőzéssel megkezdődik az új idény a férfi futsal NB I-ben, de az igazi nagyüzem hétfőn jön, ekkor a DEAC az Újpest otthonában fog vizitálni. Együttesünk nyáron edzőmeccset játszott az újpestiekkel, a 6-2-es siker pedig annak ellenére bizakodásra adhat okot, hogy mindkét oldalon akadtak hiányzók.

Azon a mérkőzésen kicsit akadozott még a gépezetünk, de csúsztunk, másztunk a győzelemért, erre a mentalitásra pedig a bajnokságban is építhetünk. Az újpestiek keretében történt némi változás az előző szezonhoz képest, például megszerezték azt a Serginho Paulistát, aki szerintem a honi élvonal legkiválóbb légiósa. Bízom benne, hogy jól sikerül a rajtunk, mivel ez nagy lökést adhatna a folytatásra – nyilatkozta Vass Ottó.

Elek Gergő tanítványai hibátlan mutatóval zárták a felkészülési mérkőzéseket, sorrendben az Újpestet (6-2), a Nyíregyházát (6-3), a Dévát (8-3) és a Székelyudvarhelyet (7-1) fektették két vállra. Úgy fest, az átigazolások jól sikerültek, mivel az új játékosok közül Nagy Bence, Deiby Arango és Szatmári Ákos is termelte a gólokat. Tóth Attila sorsa csak néhány napja dőlt el, így ő nem tehette le a névjegyét az ütközeteken, ám a kvalitásait ismerve vele sem jártunk rosszul, sőt…

Úgy érzem, sikerült pótolni a távozókat, ütőképes együttesünk maradt. Remekül sikerült a felkészülésünk, emiatt is bizakodó vagyok, szerintem ismét szép szezonunk lehet, és abban is reménykedem, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét. Minimális elvárás a felsőházba jutás lehet, ha ezt elérjük, gondolkodhatunk az újabb célokon. Hogy melyik összecsapáson nyújtottuk a legjobb teljesítményt a nyáron? Úgy gondolom, a székelyudvarhelyiekkel vívott meccset kell kiemelni, hiszen nagyon meggyőző produkcióval rukkoltunk elő, nem igazán adtunk esélyt az ellenfélnek, amely válogatott futsalosokat vonultatott fel – mutatott rá a 24 esztendős húzóember.

Szentes-Bíró Tamás a Nyírbátorhoz igazolt, így új csapatkapitányt kellett választani, Elek Gergő vezetőedzőnél végül Vass Ottó lett a befutó.

Napról napra egyre jobban belerázódom ebbe a szerepbe, próbálom mindenben támogatni a fiúkat – zárta mondandóját Vass.

Férfi futsal NB I 1. forduló
Újpest FC-DEAC
2022. 08. 15. (hétfő) 20:40, UTE Labdarúgó Akadémia

Nyári játékosmozgás a DEAC-nál:

Érkezők: Nagy Bence (Nyírgyulaj), Deiby Arango (Leones de Narino), Szatmári Ákos (MVFC), Tóth Attila (MVFC).
Távozók: Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátor), Siska Gergő (Nyírbátor), Faragó Lajos (Nyírbátor), Rodrigo (Brazília).