Vass Ottó: nagy bizonyítási vágy dolgozik bennem

Futsalosunk szerint a Debreceni Egyetem alakulatának résen kell lennie az elveszített labdákat követően.

A DEAC férfi futsalosai a Nyírgyulaj ellen folytatják a szereplésüket az NB I-ben. A pénteki összecsapás Harmati Tamásnak és Vass Ottónak is pikánsnak ígérkezik, hiszen mindkét játékosunk pont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiektől érkezett a DEAC-hoz a nyári átigazolási időszakban. Vass négy szezont húzott le a nyírgyulajiaknál, de a búcsú nem a tervei szerint alakult.

“Akik közel állnak hozzám, tudják, hogy milyen körülmények között kellett távoznom, ezért felemás érzésekkel várom az összecsapást. Nagy bizonyítási vágy dolgozik bennem, de nem akarok túlpörögni. Szabó Ádámmal és Orosz Dániellel jó viszonyt ápolok, ám a meccsen félre kell tennünk a barátságot. A nyírgyulajiak stabil védekezésre építik a taktikájukat, ebből kifolyólag nehéz feladat lesz feltörni a hátsó alakzatukat. Az eladott labdáknál figyelnünk kell a gyors visszarendeződésre, mivel veszélyes kontrákat szoktak vezetni. Felemás teljesítményt nyújtottak ebben az idényben, bár minden meccsen partiban voltak az ellenfeleikkel. Szerintem a szurkolók jó iramú meccset láthatnak majd, amelyen szeretnénk megszerezni a három pontot” – nyilatkozta Vass Ottó.

23 éves játékosunk az utóbbi hetekben térdfájdalommal küzdött, de a jelek szerint már teljesen egészséges.

“A Haladás elleni rangadón sérültem meg, így az előző három bajnokin nem léphettem pályára. Szerencsére már tökéletes állapotban vagyok, így a mesteren múlik, mennyi játéklehetőséget kapok” – mutatott rá Vass.

Futsalosunk a DEAC-ban nem csak a pályán, hanem a kispad mellett is bontogathatja a szárnyait, ugyanis az U17-es és az U20-as gárdánál edzősködik.

“Amikor Elek Gergővel egyeztettem a nyáron, felvetette ezt a lehetőséget, és nem sokáig kellett gondolkodnom az ajánlaton. Négyen foglalkozunk a tehetségekkel, akik ebből profitálhatnak, hiszen több embertől leshetnek el hasznos dolgokat. Elsődleges feladatunknak azt tekintjük, hogy a felnőtt csapatnak neveljünk játékosokat. Nem panaszkodhatunk, mivel akadnak olyan srácok, akik szép karriert futhatnak be” – zárta mondandóját Vass Ottó.

Férfi futsal NB I 8. forduló
DEAC-Nyírgyulaj Futsal
2021. 10. 15. (péntek) 18:00, DESOK

A tabella: