Visszahúzta a szíve a DEAC-hoz

Faragó Lajos a Debreceni Egyetem futsalcsapatát erősíti a következő szezonban. A 25 esztendős játékos az előző idényben a Dunaferrben játszott. Úgy véli, hasznos tapasztalatokkal gazdagodott Dunaújvárosban.

Régi-új futsalossal bővült a DEAC kerete: Faragó Lajos az új szezonban ismét csapatunk mezét öltheti magára. Faragó a koronavírus miatt megkurtított idényben a Dunaferrben szerepelt.

“Jó viszonyt ápolok Elek Gergő vezetőedzővel, gyakorlatilag azonnal meg tudtunk állapodni. A döntésemben az is szerepet játszott, hogy a szívem visszahúzott Debrecenbe. Pozitív élményekkel gazdagodtam Dunaújvárosban, ahol jó embereket ismerhettem meg. Új impulzusra volt szükségem, és szerintem nem nyújtottam rossz teljesítményt, sokat fejlődtem a Dunaferrben” – nyilatkozta Faragó Lajos.

A Fejér megyeiek az NB I legutóbbi kiírásában kétszer is megtréfálták a DEAC-ot. Szeptember közepén 7-2-re diadalmaskodtak az újvárosiak, majd decemberben a DESOK-ból is három ponttal távoztak a 6-1-es sikerüknek köszönhetően.

“Furcsa érzés volt egykori együttesem ellen pályára lépni, ám ezeken a mérkőzéseken is a győzelem lebegett a szemem előtt. A találkozók után arról beszélgettünk a debreceniekkel, mi lehet az oka annak, hogy ekkora különbség alakult ki a két alakulat között, de választ nem találtunk a kérdésre. Egyébként figyelemmel követtem a DEAC teljesítményét, több összecsapást a helyszínen tekintettem meg. A fiúk sokakat megleptek a produkciójukkal” – mutatott rá Faragó.

Faragó bizakodva várja a bajnokság rajtját, szerinte alakulatunk nagy álmokat szövögethet.

“Úgy gondolom, a felsőházba juthatunk. A felkészülésbe július közepén vágunk bele, ám én már a jövő héten megkezdem a munkát Pallai Zsolttal. Több tekintetben előre akarok lépni: gyorsabbá akarok válni, emellett a helyzeteimet jobb százalékban szeretném értékesíteni. A beilleszkedéssel biztos nem lesz problémám, ugyanis a srácok többségét már ismerem” – zárta mondandóját Faragó Lajos.