Visszatér a brazil játékos

Épül a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapatának kerete. Friss információ, hogy Thiago Alves a következő idényben is a DEAC mezét ölti magára. A dél-amerikai légiós a koronavírus miatt rövid időt tölthetett együttesünknél, ennek ellenére pozitív tapasztalatokkal gazdagodott.

Férfi futsalosaink az előző idényben az alapszakasz után az alsóházba kerültek. A kiesés elleni küzdelemnek “felturbózott” csapattal vágtunk neki, hiszen több légióssal bővült keretünk. Az egyik külföldi Thiago Alves volt, aki a Rubeolával vívott bajnokin debütált a DEAC-ban. A 2-2-es döntetlent követően a koronavírus átírta a forgatókönyvet, hiszen a csapatok az MLSZ döntése alapján nem fejezhették be a pontvadászatot. A 24 éves brazil játékos a rövid idő alatt is meggyőzte Elek Gergő vezetőedzőt. Thiagóval a tárgyalások eredményre vezettek, így az új idényben ismét bizonyíthat.

“A pályán és azon kívül is remekül éreztem magam a DEAC-ban, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek. A csapattársaim jól fogadtak, könnyen ment a beilleszkedés. Ez is hozzásegített ahhoz, hogy a csömöriek elleni meccsen ki tudtam hozni magamból a maximumot. Debrecen is nagyon megtetszett, gyönyörű városnak tartom. Valószínűleg július közepén utazok Magyarországra. Hogy milyen reményekkel vágok neki a következő szezonnak? Történelmet szeretnék írni a DEAC-cal!” – nyilatkozta Thiago Alves.

Korábban már beszámoltunk Faragó Lajos visszatéréséről. A tavalyi névsorból Szentes-Bíró Tamással, Tóth Attilával, Kántor Tamással, Rácz Zsolttal, Szabó Lajossal, Krajcsi Bencével, Dobi Attilával és Berecz Rafaellel jutottunk dűlőre. Az is eldőlt, hogy Faragó Ádám máshol folytatja a pályafutását, míg Varga Dániel befejezte a pályafutását.