Így látják az 55. Super Bowlt a DEAC gladiátorai

A Kansas City Chiefs és a Tampa Bay Buccaneers csap majd össze egymással az Észak-amerikai profi liga (NFL) nagydöntőjében. Debreceni Egyetem együttesének játékosai most nemcsak a véleményüket mondják el, hanem egy igazi különlegességgel is készülnek.

 

Hamarosan véget ér a szezon az NFL-ben. Mindenki csak az utolsó nagy összecsapást várja korunk egyik ifjú titánja és „a gyűrűk ura” között. Patrick Mahomes és a Kansas City Chiefs címvédőként jutottak el a Super Bowlig, ahol a hatszoros győztes Tom Bradyvel felálló Tampa Bay Buccaneersszel néz szembe. Magyar idő szerint hétfőn hajnali fél egykor útjára indul a tojáslabda Tampában. A sportág történetében először jutott el a fináléig olyan csapat, amelynek stadionja otthont ad a Vince Lombardi trófeáért folytatott végső csatának.

A DEAC Gladiators játékosai is várják már nagyon a mérkőzést. A támadósor és a védelem részészről megkérdeztünk egy-egy kulcsembert a Super Bowlról

Gréczy Balázs, futó: „Szerintem ez egy nagyon jó párosítás, de a konferencia döntőkig eljutó csapatok közül mind a négyet szívesen láttam volna a Super Bowlon. Szerintem a Tampa lesz a végső győztes, mivel a Kansas City számomra csalódást nyújtott a rájátszásban. Úgy gondoltam, hogy a Chiefs sokkal magabiztosabban fogja megnyerni a mérkőzéseit. Igaz, a tavalyi playoffteljesítményük még az ideinél is gyengébb volt. Szerintem a támadósorok fognak dominálni, és egy hatvan pont körüli meccsre kell számítani. Sajnálom, hogy idén nem tudjuk a csapattal a Red & Whiteban követni a Super Bowlt, de szerencsére át tud jönni hozzám néhány barátom, hogy megnézzük.”

Fülep Csaba, linebacker: „Nagyon nehéz bármiféle jóslatokba bocsátkozni, hiszen két hasonló erősségű és stílusú csapat küzd meg egymással. Erősek a támadósorok, főleg ami a passzjátékot illeti és nagyon jó egységet alkotó védelmek jellemzik mind a Chiefs, mind a Buccaneers csapatát. Külön kiemelkedő ugye az irányító párcharc, ahol a fiatal, szerintem az elkövetkező évtized egyik, hanem a legjobb adogatója Mahomes és a már két évtizede ezt a titulust viselő, veterán Brady csatája lesz látható. Mindenképp egy sok pontos, végletekig kiélezett mérkőzés lesz szerintem. Viszont, ahogy a mondás is tartja, „a védelem nyeri meg a bajnokságot” és úgy gondolom, ez idén sem lesz másképp. Az a csapat amelynek secondaryje jobban feltudja venni akár Hillel, akár Evansszel a versenyt, vagy kulcsszituációkban kevesebbet hibázik, az lesz az idei év bajnoka. Véleményem szerint ez a csapat pedig nem más, mint a Kansas City Chiefs lesz. Így semleges szurkolóként is nagyon várom ezt a mérkőzést, amit idén sajnos csak szűkebb körben tudunk nézni.”

 

Viszont a Super Bowl estéjén egy különleges felvezetéssel készül a Gladiators, ha már a járványügyi korlátozások miatt nem tudják a Red & Whiteban együtt nézni a szurkolókkal a nagy meccset. Vasárnap 21 órakor a csapat játékosai élő bejelentkezéssel vezetik fel Mahomes és Brady csatáját a DEAC Gladiators Youtube-csatornáján. Több érdekes információt hallhatnak majd a Super Bowlban résztvevő csapatokról, amit nem érdemes kihagyni.

Fotók: Bódi Sándor, Google, Szolnoki Annamária