A Brassó ellen mutatott játékkal van esélyünk

A hét végén még egy nehéz erőpróba vár a mieinkre; vasárnap kora délután az Újpesti Jégcsarnokban küzdenek meg a bajnoki pontokért.

A srácoknak kevesebb, mint két nappal a FTC-Telekomtól elszenvedett vereség után kellene javítani a mérlegükön. A feladat önmagában is eléggé kemény, a UTE mindenkor komoly ellenfél, akiknek a játékfelfogása nem igazán fekszik a debrecenieknek. Pár nappal ezelőtt még kedvezőbbnek látszottak az előjelek; úgy tűnt, hogy a mieink visszatalálnak a múlt szezon végi formájukhoz, a pénteki Fradi-meccs azonban rácáfolt erre. Az iram és a küzdés rendben volt, a kezdeményezést is gyakorta magunkhoz tudtuk ragadni, de a gólzsákok egyszerűen nem akartak kiszakadni! Az 52 kapura lövésünkből mindössze egyszer találtunk be, ami a nagyon kevés a mai Erste Ligában. Egyéni hibák is tarkították a játékunkat, az ellenfél többször azonnal büntetett ezekből a szituációkból, Arany Gergely pedig nagyszerűen védett.

Ezen a téren vasárnap sem lesz könnyű dolgunk, a magyar válogatott Rajna Miklós próbálja majd útját állni az egyetemisták rohamainak. Az újpestiek egyébként tovább erősödtek a tavaly sem könnyű önmagukhoz képest. A kapusposztról már ejtettünk szót, de a többi csapatrész is figyelemre méltó; a védelmük igen kemény Stadel-el, Phil Kiss-el és Jago-val, a támadósorokban az új szerzemény, Coatta mellett Suter, Németh Attila és Benk András is klasszis játékosok, Kiss Patrikot pedig másokkal együtt nem kell bemutatni a debreceni szurkolóknak. Az előző hetekben legyőzték a Jegesmedvéket, a Csíkszeredát és a Gyergyót is, az FTC viszont 4-1-re verte őket. A lila-fehérek jelenleg a második helyen állnak a tabellán, két pontos hátrányban a Fradi mögött, a gólkülönbségük +8. A mieink a 9. pozícióban foglalnak helyet, a gólkülönbségünk – 1. Persze sok van még hátra az alapszakaszból, de azért nem ártana újabb pontokat begyűjteni. A Farkasokkal szemben kivívott nagy győzelem bizonyította, hogy a srácok ismerik a hoki minden csínját-bínját, az imént említett játékelemek (főként a kapura lövések) tekintetében azonban még nem állt össze a csapat.

Nagyon kemény, de nem reménytelen összecsapás elé nézünk. Ha a brassóiak ellen produkált teljesítményt a jégre tudjuk vinni, akkor van esélyünk, akár a győzelemre is! A találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

2020.10 10. 14.15 Újpesti Jégcsarnok
EL 44
UTE – DEAC

=MK=