A címvédőt fogadjuk pénteken

Szeptember 25-én este az FTC-Telekom gárdája látogat Debrecenbe. A zöld-fehéreknek ez lesz a szezon első éles megmérettetése, a mieink egy mérkőzéssel előbbre járnak.

A ferencvárosiak azon túl, hogy kétszeres Erste Liga-, illetve magyar bajnokok, a tavalyi Kontinentális Kupában bebizonyították, magasabban jegyzett ligákból érkező vetélytársakkal is képesek megbirkózni. Szeptember elején volt egy kisebb Covidos pánik náluk is, de az érintett játékosaik fokozatosan visszaálltak a munkába. A Fradi játékoskerete egyébként is kimondottan mély, a honlapjukon a lista jelenleg 26 sportolót számlál. A fővárosi együttes múlt évi légiós névsorából Switzer, Rantanen és Pulli hiányzik, helyettük azonban már ismertté váltak az új bombaigazolások. A legnagyobb durranást a két kanadai, az ECHL-es, AHL-es és KHL-es tapasztalattal rendelkező Justin Hodgman és a 212 NHL-meccsig jutó Keaton Ellerby szerződtetése váltotta ki, de magyarok is vannak az újoncok között, például Somogyi Balázs, vagy Sági Martin. A bajnokcsapatnál tehát komolyan gondolják a címvédést és ezzel a kerettel valóban nagyon nehéz lesz őket megállítani.

Ha pusztán a játékoskeret mélysége és játéktudása alapján vetjük össze velük a mieinket, akkor úgy vélem, hátrányban vagyunk. Ez azonban nem minden. A DEAC sokra hivatott gárda, akik képesek azzal a sebességgel hokizni, amivel a zöldek ellen is felvehetjük a kesztyűt. Az első tétmeccs tapasztalatai ugyanakkor azt mutatták, hogy még nem tudjuk ezt a szintet hideg fejjel, stabilan tartani, néha elkapja a hév a játékosokat, ebből is adódtak legutóbb a fölösleges kiállítások, amelyek végül a vereségünket okozták. A srácok jelenleg az összeérés fázisánál tartanak, bizonyára kell még néhány találkozó ahhoz, hogy csukott szemmel is tudják, hol és merre helyezkednek, mire számítanak a csapattársak. Egyébként azt a ferencvárosiak sem gondolják, hogy a bivalyerős játékoskeretüket látván ellenfeleik majd remegő lábakkal lépnek a jégre ellenük. Éppen ellenkezőleg, minden vetélytársuk őket akarja majd elkapni és ezzel biztosan így lesznek a mieink is.

Nem vezessük azonban félre önmagunkat; érkezzék bármilyen csapattal az FTC-Telekom, papíron ők az esélyesebbek. A mi srácaink azonban igazi sportemberek, akik győzni akarnak mindig és minden körülmények között. Tavaly karácsony előtt – nagyjából hasonló erőviszonyok mellett – idegenben ütöttünk egy ötöst az FTC-nek, de ez nyilván csak egy adalék, pénteken a napi forma, az elszántság és az akarat lesznek a döntő tényezők.

Az esélyekről megtudakoltuk David Musial véleményét is, aki a következőket mondotta. „Motiváltan vágunk neki a mérkőzésnek, hiszen egyrészt hazai pályán játszhatunk végre, másrészt az elmúlt két év bajnokát fogadjuk, és mindez extra ösztönzést jelent a csapatunk számára.

A koronavírus-járvány elleni rendszabályoknak megfelelően a helyszínen 250 szurkoló (ebből 25 vendég) tekintheti meg a mérkőzést. Jegyvásárlásra kizárólag online van lehetőség. Érdemes a szokottnál egy kicsit korábban érkezni, mivel a csarnokba lépés előtt testhőmérséklet-ellenőrzésre kerül sor, az arcmaszk viselése pedig a mérkőzés folyamán mindvégig kötelező! Reméljük, hogy ez nem szegi kedvét a szurkolóinknak, ha akarjuk, lehet nagy buzdítást csapni maszkban is!

Aki nem tudja a helyszínen megtekinteni a találkozót, a sportstream fizetős élő közvetítést ad a mérkőzésről.

2020.09.25. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 8
DEAC – FTC-Telekom

=Müller Károly=