A Csíkszereda ellen játszik a DEAC a negyeddöntőben

Az Erste Liga középszakasza véget ért, a Magyar Jégkorong Szövetség vezetői ma délelőtt sajtótájékoztatón értékelték a szezon eddig eltelt részét, majd az első három helyezett csapat ellenfelet választott a rájátszásra.

A párosítások kialakulása nagy meglepetést nem okozott. A középszakasz győztese, a Ferencváros a 8. helyen végzett Fehérvári Titánok ellen folytatja szereplését, a második Dunaújváros a 7. Újpestet választotta, a harmadik Brassó pedig a 6. Gyergyói Hokiklub ellen meccsel majd a negyeddöntőben.

A negyedik DEAC-nak így az egyetlen fennmaradt együttes, a középszakasz 5. helyén végzett Csíkszeredai SC jutott. Pályaelőnnyel vághatunk neki a rájátszásnak, és már az is ismert, hogy az első mérkőzést február 23-án, vasárnap 18.30-tól, a másodikat február 24-én, hétfőn 18 órától (ezt az M4 Sport közvetíti) rendezik Debrecenben.

A DEAC jégkorongszakosztályának vezetője, Fodor András szerint érdekes párharc jön.

– Debrecenben nehéz nyerni, telt ház előtt játszhatunk és megvan a pályaelőny. Edzőnk, David Musial szeret a csíkiek ellen meccselni, ráadásul mi győztünk először Szeredában, erre is építhetünk – fogalmazott Fodor András.

A párharc négy nyert mérkőzésig tart. Amennyiben szükséges, a sorsdöntő hetedik találkozóra Debrecenben kerül sor.