A dobogóra még felállhatunk

Már napokkal korábban világos volt, mekkora feladatot kaptak a Magyar Kupa elődöntőjében a debreceni srácok. Egy teljes kerettel felálló, Erste Liga-bajnoki címre esélyes alakulat lett az ellenfelük, amelynek valamennyi játékosa ott volt a jégen, aki élt és mozgott, míg a mieink két legponterősebb támadója, Spirko és Dalecky hiányzott.

A mérkőzést végül 3-2-re a Budapest Jégkorong Akadémia nyerte. Ezen a találkozón a mienk nem csupán küzdöttek, hanem remek gólokat is lőttek, amelyekre bármelyik más együttes büszke lehetne. Ahhoz képest, hogy talán egyetlen igazi, teljes terheléses edzés van a hátuk mögött, a srácok kiválóan hokiztak, mindent megtettek a győzelemért.

A Magyar Kupa versenykiírásának értelmében vasárnap egymás ellen lépnek a jégre a győztesek és a vesztesek. A másik ágon a Hydro Fehérvár 6-1-re nyert az UTE ellen, így a mieink a lilákkal csapnak össze a bronzért 16 órakor. Valószínűség a lilák és mi nagyjából azonos esélyekkel rendelkezünk, és nagy küzdelem várható velük szemben is.

Szakvezetőnk, György József a következőket emelte ki az elődöntő és a bronzmeccs kapcsán. Elmondta, a játékosokkal együtt ő sem szomorkodik, de bosszús amiatt, hogy megint egy góllal veszítettünk. Nyerhettünk volna, a BJA harmadik gólja előtt több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre, de a vasról kifelé pattantak a korongok. Megemlítette, hogy a szombati napon pályára lépők közül többen is éppen hogy felépültek, Novotny is betegen vállalta a meccset, így csak vasárnap dől el, hogy benevezi-e a találkozóra. Végül megemlítette, hogy elégedett a csapat tagjainak játékával és örül, hogy további lehetőségeket tudott nyújtani a fiataloknak.

Bízunk abban, hogy a helyszínen egy autóbusznyi szurkoló biztatja ismét a mieinket. Akik erre nem vállalkoznak, azoknak ezúton jelezzük, hogy a találkozónkat az m4sport.hu élőben közvetíti, 16.00 órától.

=Müller Károly=

Fotó: BJA