A fegyelmezettség hozhat sikert

Az Erdélyből hazatért DEAC az FTC-Telekomhoz látogat pénteken.

Három határon túli mérkőzést – a Gyergyó, a Brassó és a Csíkszereda ellen – tudhat maga mögött a hétfőn hazatért Debreceni Egyetem hokicsapata az Erste Ligában. A cívisek mérlege egy győzelem és két vereség, ám a mutatott játék alapján akár jobban is teljesíthettek volna. A fekete-fehérek pénteken 18 óra 30 perctől ismét idegenben játszanak, a magyar bajnok Ferencváros otthonában. A várakozásairól Berta Ákos másodedző nyilatkozott.

– Bizakodásra okot adó erdélyi túrán vagyunk túl, amelyet a mögöttünk hagyott napok alatt már kihevert a csapat. Jól jött ez az eltelt idő, hiszen egy ilyen sorozat fizikálisan és mentálisan is fárasztó. A Fradi is kint volt Erdélyben, illetve Magyar Kupa-mérkőzést játszott szerdán, tehát meccshiányra ők sem panaszkodhatnak… Nehéz találkozó vár ránk, mert nagyon erős kerete van az FTC-nek, nem véletlenül állnak az első helyen. Legutóbb sikerült meglepnünk őket itthon, reméljük, idegenben is olyan okos és bátor játékot tudunk nyújtani, amelyet az utóbbi időben mutattunk. Bízunk benne, hogy fegyelmezettek leszünk, hatékony lesz a helyzetkihasználásunk, s akkor jó eredménnyel tudunk távozni a Tüskecsarnokból – fogalmazott a szakember.

Berta Ákos szerint fontos lesz, hogy fejben is megfelelő állapotban legyen a DEAC.

– Nagyobb, rendszerszintű hibáink már nincsenek, inkább egyénileg szoktunk meginogni, ezen pedig jobb koncentrációval lehet javítani. Ha saját magunkat nem hozzuk nehéz helyzetbe, akkor erős tartása van a csapatnak. Ebben az esetben hátrányból is vissza tudunk jönni, illetve ha vezetünk, hisznek magukban annyira a srácok, hogy jó összjátékkal sikerül megtartanunk az előnyt. Az Erste Ligában bármi előfordulhat, természetesen nem feltett kézzel megyünk a Ferencvároshoz. Ők az első helyért harcolnak, mi a rájátszásért hajtunk, jó meccsre számítok, de nagyon nehéz lesz eredményesnek lennünk.

Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom–DEAC
péntek 18:30, Tüskecsarnok