A Fehérvárt fogadjuk pénteken

A DEAC csaknem egy hónapot követően játszik ismét hazai környezetben.

A magyar válogatott mérkőzései miatt szűk két hét szünet után lép pályára a csapatok többsége az Erste Ligában. A Debreceni Egyetem alakulata az elmúlt hónap végén előbb Fehérváron járt, ahol szétlövéssel győzött, majd egy megerőltető erdélyi szereplést hagyott maga mögött, amely két vereséget és egy győzelmet hozott, utóbbit a Brassó otthonában. Ezzel még nem volt vége az idegenbeli meccseknek, hiszen a társaság elutazott az UTE és a Dunaújvárosi Acélbikák alakulatához is november elején. A fekete-fehérek Újpesten szétlövésben kaptak ki 3–2-re, Újvárosban pedig a rendes játékidőben ugyanilyen különbséggel. Ha ez a program nem lett volna elég sűrű így is, a Debrecen a Magyar Kupában is jégre lépett a lila-fehérek csarnokában, és 2–1-es előnyt szerzett.

13 bajnoki összecsapáson 14 pontot szereztek az egyetemisták, ezzel a tabella utolsó előtti, kilencedik helyén állnak, egy ponttal megelőzve a FEHA19 gárdáját, amely viszont tizennégy összecsapáson van túl.

A DEAC éppen a székesfehérváriak ellen mérkőzik meg pénteken este, majdnem egy hónapos távollét után, csapatunk legutóbb október 20-án lépett hazai jégre, amikor 4–2-re diadalmaskodott a DAB fölött. A fehérváriak szintén hullámzóan teljesítenek eddig a pontvadászatban, korábban szétlövéssel győztek Újpesten vagy éppen Csíkszeredában, ugyanakkor kedden 7–2-re lelépte őket a Budapest Jégkorong Akadémia HC.

Nagyon fontos lenne begyűjtenünk a pontokat és ezzel tapadnunk a mezőnyre, ehhez pedig szükség van szurkolóink biztatására a Debreceni Jégcsarnokban pénteken 18 órától.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–FEHA19
péntek, 18 óra, Debreceni Jégcsarnok