A Fradi jön szembe a Magyar Kupa elődöntőjében

Pénteken délben, a televíziós közvetítések miatt szokatlan időpontban játsszuk le elődöntő mérkőzésünket az idei Tippmix Magyar Kupában.

Mint ismeretes, a kiírás ezúttal meghívásos, amelyen a külföldi bajnokságban hokizó DVTK Jegesmedvék és a Hydro Fehérvár AV19 mellett a magyar bajnok FTC-Telekom, valamint a 2. helyezettként a mieink kaptak lehetőséget.

Mondhatnánk azt is, hogy két csalódott együttes találkozik a pénteki fordulóban, de ez azért nem így működik. Az egyetemisták az Erste Liga elődöntőjében 2-0-s vezetésről estek ki, ami több, mint bosszantó, de a bajnoki ezüsttel így is jóval túlszárnyalták a várakozásokat. Az ellenfélnél kicsit más a helyzet; a zöld-fehérek azzal a céllal indultak neki a szezonnak, hogy mindent megnyernek, ahol csak elindulnak és e téren eddig kettőből egyet (a magyar bajnoki győzelmet) sikerült abszolválni.

Ne legyenek illúzióink, Fodor Szabolcsék ezt komoly kudarcként élték meg, ami persze nem jelenti azt, hogy lazábban veszik a Magyar Kupa döntőjét, ellenkezőleg; kettőzött erővel fognak küzdeni! Mostanában mást se írhattunk le, mint azt, hogy pokolian nehéz találkozó előtt állunk és egyebet most sem állíthatunk. Az ne tévesszen meg senkit, hogy a szezon egymás ellen megvívott négy mérkőzéséből hármat megnyertünk. Az a három mérkőzés még az alapszakaszban történt, azóta más szelek fújnak, a tét hasonló, mint az Erste Liga elődöntőjében. Ami viszont más, az az, hogy itt egy mérkőzésen születik döntés a fináléba jutásról. Ez számunkra lehet előny és hátrány is, de mindenképpen jobb egy sorozatmeccsnél. Fogjuk fel előnyként inkább, hiszen egy találkozón bárkit le tudunk győzni az Erste Ligában.

Nyilván akkor, ha sikerül elsőként magunkat legyőzni. Berta Ákos a Brassó elleni hatodik meccs után arról beszélt, hogy egy kicsit okosabban kellett volna játszanunk. Ez ugyan egy másik meccs, de általános szabályként fogadhatjuk el, hogy nem feltétlenül kell állandóan rohanni, meg is lehet „állni” egy-egy rövid időszakra, ha úgy hozza a szükség. A masszív, agresszív védekezés egyébként is alapkérdés a kiváló támadó potenciállal rendelkező és rutinos légiós, valamint hazai játékosokkal jégre lépő FTC ellenében.

A srácok természetesen szorgalmasan készülnek a holnapi megmérettetésre, a hangulat jó, a sérültek szépen gyógyulnak, mindenki kiváló alkalomként tekint a kupa elődöntőjére. Bár aligha kell, szurkolókat is megnyugtathatjuk; az M4Sport élőben közvetíti az újabb nagy összecsapást, mely roppant izgalmasnak ígérkezik.

2021.03. 02. 12.30 Debreceni Jégcsarnok
Magyar Kupa 1. elődöntő
FTC-Telekom – DEAC

=Müller Károly=