A gólvágó visszatért

A DEAC a mai napon hivatalosan bejelentette Hugo Turcotte szerződtetését.

A kanadai születésű támadót korábbról már jól ismerhetjük, hiszen az 2018-19-es Erste Liga-szezonban a DEAC játékosa volt és abban az idényben összesen 77 pontig jutott, ami közelebbről 33 gólt és 44 asszisztot jelentett. A közönség körében népszerű volt, egyrészt fizikai paramétereit messze felülmúlóan harcias, bátor játéka, másrészt a ponterőssége miatt.

Turcotte pályafutását az Elite prospects 2006-07-től követi nyomon. Első megemlített csapata a Quebec tartomány Midget bajnokságában működő AAA minősítésű Laval-Bourassa-Rousseau volt, ahol két évet töltött. A következő két évben egy magániskola színeiben hokizott, majd elsősorban amerikai junior bajnokságokban lépett a jégre. Három szezonban volt a Niagara University játékosa az NCAA-ban. A junior és az egyetemi bajnokságokban váltakozó eredményességgel termelte a pontokat, de a jobb szezonjaiban pont/meccs átlag fölött teljesített. Egy rövid németországi kitérő után 2016-17-es idényre Szerbiába igazolt és a MOL Ligában szereplő HK Beograd csapatával vitézkedett. A harminckilenc mérkőzésen megszerzett 53 pontjával ő lett a szezon egyik felfedezettje. A következő évben Dunaújvárosba igazolt, de viszonylag keveset játszott.

Ezután a DEAC-ba igazolt, a 2018-19-es szezonban az egyik húzóembere volt az egyetemisták együttesének (48 meccs 77 pont). A tavalyi, dunaújvárosi idénye hasonlóan jól sikerült (44 meccs 59 pont), az idén viszont nem volt jó éve a válságjelekkel küszködő együttesben.

Hugo Turcotte különleges adottságokkal rendelkező jégkorongozó. Ő az, aki gólszerzésre született, aki mindig és mindenütt a kaput támadja minden idegszálával. Az ellenfelek kapusai és védői nem igazán kedvelik, csapattársai és a szurkolók annál inkább. Reméljük, hogy a gólerős csatár másodszor is otthonra talál Debrecenben!

NÉVJEGY:
Turcotte, Hugo
Születési idő és hely: 1991.02.01., Laval (Kanada)
Posztja: támadó
Testmagasság:175 cm
Testsúlya: 75 kg
Ütőfogás: balos

=MK=