A Gyergyói HK csapatával találkozunk

A Brassói Farkasokkal megvívott kemény összecsapás után október 2-án este újabb komoly ellenfél, a Gyergyói HK látogat a Debreceni Jégcsarnokba. A gyergyószentmiklósi legénységnek ez lesz az idei első bajnoki megmérettetése és a mieink nagyon nehéz találkozóra kell számítani. Hétvégi vetélytársunk már korábban leszögezte, hogy a céljuk nem más, mint a döntőbe jutás az ERSTE Ligában.

A gyergyóiak 2019-20-as csonka szezonban nagyszerűen szerepeltek. Az alapszakaszt ugyan csak a 7. helyen zárták, utána viszont bejutottak a negyeddöntőbe, ahol kiejtették a Brassót és végül a 3. helyen fejezték be az idényt. Nem csoda, hogy megjött az étvágyuk és az idén még jobb eredmény elérésére törekszenek. Az előszezon eseményeiből kitűnik, hogy a piros-fehérek sokat tettek céljaik elérése érdekében. Az augusztus 6-ai keltezésű hír szerint, a tavalyi keretből hosszabbított a klubbal a kapuvédő Jordon Cooke, a hátvéd Igor Bobcek, Timur Rasulov és Mitch Jones, a csatárok közül Jereme Tendler, valamint Andreas Valdix és számos neves magyar játékos. Az új szerzemények is komoly pegidrével rendelkeznek, például az AHL-ből érkező Shawn St. Amant, a brit bajnokságból szerződtetett Mark Matheson és Eric Neily, vagy az exEBEL-es Tero Koskiranta, és akkor még nem említettük Silló Arnoldot, Fejes Nándort, Szabó Krisztiánt, illetve Szigeti Ákost. A csapatnak eddig 9 légiósa van, nem igazán érzik meg tehát Ryan Rupert, Vorobiev és Pestunov távozását. A játékerő tekintetében árulkodó az augusztus 19-i edzőmérkőzés, amikor 9-1-es gólkülönbséggel intézték el az Acélbikákat. Végül pedig ne feledjük el azt sem, hogy Szilassy Zoltán másodedzőként szintén a GYHK stábját erősíti a következő szezonban.

Nyilván nem tudhatjuk, mire képes ez a keret az éles meccsek során, de az iménti névsorból is kitűnik, hogy iszonyú kemény dolga lesz velük az ERSTE Liga bármelyik csapatának, függetlenül attól, hogy a 9 légiósból kik lépnek a jégre az adott találkozón. Ráadásul a pénteki derbin az egyetemisták soraiból hiányozni fog az egy meccses eltiltását töltő Hári Norbert, de Berta Ákos és Molnár Dávid szerepeltetése is bizonytalan. Bárhogy alakuljon is a meccs, a mieinknek mindvégig elszánt és bátor hokit kell produkálni, a cívis virtus jegyében.
A mérkőzést a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően 250 néző tekintheti meg a helyszínen, ebből 25 vendégszurkoló. A csarnokba hőmérséklet ellenőrzés után, kizárólag arcmaszkban lehet belépni és be kell tartani az előirt védőtávolságot is!
A találkozót az ERSTE Liga TV élőben közvetíti.

2020.10.02. 18.30
EL 12
DEAC – Gyergyói HK

=MK=