A harmadik Erste Ligás ellenfelet is legyőztük

A DEAC együttese vasárnap délután játszotta le a negyedik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését. A Győri Jégcsarnokban rendezett találkozón a mieink a Fehérvári Titánokkal kerültek szembe. A várakozásoknak megfelelően szoros mérkőzést vívott egymással a két csapat, amelyből végül a mieink kerültek ki győztesen.

Alig több, mint három perccel a találkozó kezdete után Szűcs István szabálytalansága nyomán emberhátrányba kerültek a mieink, a fehérvári fórt Rétfalvi használta ki. 15.36-nál létszámhátrányban sikerült egyenlítenünk; miközben Pestunov a büntetőpadon időzött, korongot szereztünk, Izacky jó passzával Novotny lódult meg és magabiztosan értékesítette a helyzetet. A harmad utolsó percében Hári átadásából Kuleshov is betalált, egygólos előnnyel vonultunk pihenőre.

A srácok remekül indították a 2. játékrészt; 20.39-nél Dalecky jó átadásából Novotny már a második gólját szerezte. A Titánok nem adták fel, a 25. percben Balogh találatával szépítettek, majd mintegy tíz perccel később Péter Andor révén ki is egyenlítettek.

43.32-nél ismét vezetéshez jutott a debreceni együttes; Bogesic éppen 2 perces büntetését töltötte, amikor egy korongszerzés után Pestunov passzából Filbrandt emberhátrányos góllal újra megszerezte a vezetést. A fehérváriak 46.25-nél Madácsi révén még egalizálni tudták az állást, 47.13-nál azonban Izacky villant meg, góljára pedig már nem volt válasza a farmcsapatnak. A találkozó krónikájához tartozik, hogy az 57. percben Császár és Filbrandt komolyabb összecsapásba bonyolódott, a játékvezetők 5+20 perces büntetéssel honorálták a küzdelmüket.

Ezzel a mérkőzéssel lezárult az egyetemisták előszezonja, amelynek során a mieink valamennyi Erste Ligás ellenfelüket legyőzték és szépen helytálltak a szlovén bajnok, Olimpija Ljubljana ellen is. David Musial és Kecskeméti Áron nem voltak teljesen elégedettek a mieink vasárnapi teljesítményével, de feltétlenül pozitívan értékelték, hogy a srácok a problémák ellenére kiharcolták a győzelmet. A legfontosabbnak azt tartották, hogy találkozó világosan megmutatta, miben kell még javulnunk a bajnoki rajtig hátralévő időben.

2020.09.06. 16.00 Győri Jégcsarnok
Felkészülési mérkőzés
Fehérvári Titánok–DEAC 4–5 (1-2, 2-1, 1-2)
Gólszerzők: Rétfalvi, Balogh, Péter A. és Madácsi, illetve Novotny(2), Kuleshov, Filbrandt és Izacky

=Müller Károly=