A hokisok számára elkezdődött az új szezon

A hétvégi tájékoztató megbeszélés után, július 25-én, hétfőn reggel ténylegesen is elkezdődött játékosaink számára az új idény.

Az új fiúk – magyarok és légiósok – időre befutottak, kivéve Mazzag Danit, aki néhány napos betegszabadságot kért és kapott, de a jövő hét elején ő is csatlakozik a többiekhez. A korábban már bevált rendszernek megfelelően, a társaság egy része a SET-ben orvosi felülvizsgálattal kezdte a napot, a csapat másik felének az edzők fizikai felmérő teszteket vezényeltek. Kedden reggel a két csapatrész helyet cserél, kora délután a játékosok valamennyien túl lesznek az évadkezdő vizsgálatokon. Szerdától 5 napos sátoraljaújhelyi edzőtáborozás szerepel a programban, főként, de nem kizárólag a fizikai állapot fejlesztésének céljával.

A média élénk érdeklődése érthető módon jórészt az újonnan szerződtetett játékosokkal szemben nyilvánult meg, György József vezetőedző pedig a Debrecen Televizió kamerája előtt nyilatkozott. A vezetőedző elmondta, hogy a vasárnapi bemutatkozás előtt izgult egy kicsit, mivel ezelőtt nem találkoztak szemtől szembe az újakkal. A személyes elbeszélgetések igazolták a várakozásokat, rendes, jó szellemiségű sportolókat igazoltunk, akiknek az a célja, hogy növeljék csapatunk játékerejét. Szerdán elkezdődik az öt napos sátoraljaújhelyi edzőtábor, ahol többek között jégen is gyakorolunk. A fő célok az összeszoktatás, egymás jobb megismerése, és az aerob állóképesség fejlesztése. Augusztus 2-án Debrecenben folytatjuk a programot. Öt új játékost igazoltunk, akiket élőben még nem láthattunk a jégen, és itt vannak még a fiatalok is. A két új hátvédet, Sosunovot és Zalamajt eddig csak videóról ismerhettük meg, más közegben, más bajnokságban, de bízunk abban, hogy megállják a helyüket, éppúgy, mint Révész Marci, aki szintén komoly potenciállal rendelkezik. Ő is azért csatlakozott hozzánk, hogy több lehetőséget kapjon, ugyanúgy, mint a mi fiataljaink. Főként rajtuk múlik, hogyan élnek majd a lehetőségekkel.

Három nagy cél rajzolódik ki az új szezonban, az első mindjárt szeptember elején a Szuperkupa, amelyik „egymeccses” összecsapás, ennek kb. 50 százalékos győzelmi eséllyel vágunk neki. Bízom a jó szereplésben, mivel ez megadná az egész bajnokság alaphangját. A következő a Magyar Kupa, ahol biztosan elődöntőt játszunk, de a lebonyolítási rendet még nem ismerjük. Az elvárásokról annyit, hogy a klubvezetés részéről nem éreztünk nyomást, nem raktak plusz terhet a srácok vállára. A fiúk és én is nyerni szeretnénk, de igazából most is csak azt tudom mondani, amit akkor mondtam, amikor átvettem a csapatot; a munkában hiszek és ha azt jó elvégezzük, akkor így vagy úgy, előbb, vagy utóbb meg kell mutatkozni az eredménynek! Könnyű lenne most azt mondani, hogy bajnokok akarunk lenni, de a többi kilenc ugyanezt akarja. Menetelünk, nem tervezünk csak egy-két héttel előre és reméljük, hogyha ezek a kis célok egyszer összeállnak, akkor lehet majd a végén egy nagy sikerünk! – hangsúlyozta György József.

=Müller Károly=