A kupaspecialista debreceniek győztek

Történelmük első Szuperkupa-győzelmére készülődtek az egyetemisták szombat este. Mivel ez volt az első tétmeccs a szezonkezdés előtt, igazából nem lehetett felmérni a tényleges erőviszonyokat, de mindkét csapat erősen fogadkozott a találkozó előtt.

A meccs első percei oda-vissza pulzáló játékokot hoztak, a zöld-fehérek megpróbálták beszorítani a mieinket, de biztosan rombolt a debreceni védelem. Az 5. percben egy gyors kontrából, váratlanul előnyhöz jutottak az egyetemisták; Mihalik András kanyarodott fel, majd elegánsan visszalőtte a pakkot a rövidbe. 07.05-nél Spirko jól adott keresztbe, és a pontosan érkező Dalecky a hálóba vágta a korongot. A 9. percben az ellenféltől Kestilát állítottak ki, majd rövidesen Nagy Gergő is kiszállt 2 percre. Az előnyben felálltak a mieink, de a támadásainkban nem volt elegendő átütő erő. A 13. percben ügyesen adogattunk a zöldek harmadában, Arany azonban a helyén volt. Röviddel később megrepedt a plexi az FTC kapuja mögött, a helyreállítás ideje alatt állt a játék. A zöldek megpróbáltak feljebb kapcsolni, de kihagytak egy emberfórt, Hetényi Zoli pedig nagy bravúrokat mutatott be, maradt a 2-0 a harmad végén.

A 2. játékrész elején mind a két oldalon kisebb helyzetek sora alakult ki, az eredmény azonban nem módosult. A mieink bennragadtak egy cserében, keményen nyomott a fővárosi együttes, Hetényi Zoli eszén azonban nem tudtak túljárni. A 28. percben Sarciát ültették ki, a helyzeteink kimaradtak, ráadásul Sosunovra is ráfújtak egy bottal akasztást. A hátrányban nagy nyomás nehezedett ránk, a srácok azonban elszántan védekeztek. A kiegészülés pillanatában a büntetőpadról visszatérő Sosunov lecsapott a palánkról lepattanó korongra, és Arany mamutjai között lőtte be a 3. debreceni gólt. A harmad hátralévő részében sokat próbálkozott az FTC, de nem tudtak betalálni.

A harmadik etap elején váltakozó játékot láthattak a nézők, kisebb zöld-fehér fölénnyel. 47.03-nál remek kontrát vittek a mieink, Révész lépett ki, elmozdította Aranyt, és belőtte   a negyediket. A harmad közepén nagy erőket mozgósított az ellenfél, Hetényi Zolin azonban minden próbálkozás elakadt. A 49. percben Izacky került a büntetőpadra, tovább támadott a ferencvárosi legénység. 52.32-nél Kestila szépített, közelről helyezett a jobb sarokba. Az 59. percben Tóth Gergő kezdett ökölharcot, de mindössze annyit ért el, hogy 5+20 percre kiállították.

A szezonkezdő találkozón remek játékkal rukkolt elő a debreceni legénység. Mindenki tette a dolgát, de hasznosan besegített a védekezésben is. A srácok teljesítették az edzők elvárásait, a fiatalok hozzáállása és teljesíténye külön méltatást érdemel. Jár a köszönet és az elismerés az egész csapatnak, akik egy szűk hét múltán újra összecsapnak a zöld-fehérekkel, ezúttal a bajnokság keretében. Bízunk abban, hogy sikerrel veszik ezt az akadályt is!

Szakvezetőnk, György József így kommentálta a történteket.

Összejött minden. Góllal tudtuk befejezni a helyzeteket, a védekezésben sokat blokkoltunk, sokat ütköztünk. A srácok végrehajtották, amit kértem, hatékonyak voltunk az átmenetekben, a védekezésből gyorsan tudtunk támadásba váltani. A végén próbáltunk okosan játszani, kimaradni a bunyókból, tartani a korongot. A fiatalok most is bizonyították, hogy megérdemlik a lehetőséget. Megmutatták, hogy jó úton járunk, és ha megkapják a bizalmat, akkor túl tudják szárnyalni önmagukat – mondta György József.

2022.09. 11. 17.15 Tüskecsarnok
Hell Szuperkupa mérkőzés
DEAC -Ferencvárosi TC 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Gólszerzők: Mihalik A., Dalecky, Révész és Sosunov, illetve Kestila

=MK=

További fotók!