A szurkolók vastapssal búcsúztatták a kedvenceket

Régi szép hagyomány Debrecenben, hogy a bajnoki idény végeztével összemérik az erejüket városunk jégkorongsportjának egykori és mai zászlóvivői. Ebben az évben április 11-én került sor a sokak által várt eseményre, amelynek kezdetét telt ház és kitűnő hangulat várta a Debreceni Jégcsarnokban.

A csapatok összeállítása a következő volt.
All Stars: Kecskeméti, Magyar, Prakab J., Molnár Zs., Borbáth N., Papik, Köllő, Darabos, Nagy Z., Oláh, Okos, Razov, Máthé, Dancsfalvi, Molnár D., Rácz, Sokolov A., Kosourov, Sokolov M., György J., Salánki, György I.
Edzők: Fekete Albert és Bereczki Szabolcs
Csapatvezető: Korcsinszky György

DHK U21-18: Antek, Gönczi B., Jakabfy, Sándor B., Dorogi, Szabó K., Kókai, Domán, Glotov, Smirnov, Karmaev, Bartók, Mihalik A., Borbát M., Mihalik G., Révész L., Ellerbrock, Bartis, Révész Cs., Diószegi
Edző: Prakab Szilárd
Csapatvezető: Gönczi Csaba

A műsorközlő egyenként szólította a jégre a két csapat tagjait, akiket a közönség nagy szeretettel fogadott. Az U21-es bajnokság bronzérmeseit különösen hangos ovációval köszöntötték, Mark Smirnov bemutatása is nagy tapsot indukált, mivel fiatal csatárunk a bajnokság pontkirályi címét is begyűjtötte, kevéssel megelőzve Dmitríj Karmaevet.

György István és Mihalik Gergő álltak fel az első bulihoz, majd nyílt sisakos küzdelem bontakozott ki. Kecskeméti Áronnak már az első percben is akadt dolga az All Stars kapujában, tanítványai gyakran megszorongatták. Antek Tamás sem unatkozhatott; Kosourov kígyózott át a juniorok védelmén, Artyom Szokolov lövését azonban a junior kapus hatástalanította. Számos helyzetet dolgozott ki az All Stars csapat, Rácz, majd Molnár Dávid, végül újra Kosourov veszélyeztetett. A 6. percben Razov keresztpasszát Máthé Csaba lőtte mellé. Két perccel később Glotov találta jó helyzetben Smirnovot, aki közelről vezetést szerzett a fiataloknak.  A harmad derekánál előbb Nagy Zalán ziccerét fogta Antek, majd Kecskeméti hárította Jakabfy kísérletét. A 13. percben Molnár Dávid próbált egyenlíteni, passzát azonban Salánki mellé lőtte. Négy perccel a játékrész vége előtt Kosourov vitte fel a pakkot, lövése kipattant, Kuleshov pedig egyenlített. Izgalmas, fordulatos első játékrészt láthattak a nézők.  A fiatalok eléggé lazán védekeztek, az All Stars -csapat sokat veszélyeztetett, de a játék képe alapján igazságos volt a döntetlen állás.

A 2. játékrész elején az U21-es csapat kapust cserélt, Antek Tamást Gönczi Gergő váltotta. A 22. percben jó kontrát vezetett az All Stars, Szokolov Artyom lövése után volt kipattanó, ezt Rácz beverte, az „öregek” megfordították a meccset. Egy perccel később tovább növelték az előnyüket, Molnár Dávid finoman elhúzta Gönczi előtt a pakkot és betalált. A 30. perc táján Dancsfalvi kicselezte a U 21-es csapat kapuvédőjét, de nem tudta feltenni az i-re a pontot. A 33. percben Kecskemétit vastaps kísérte le a jégről, Magyar Zoltán állt a helyére. Ezután elcserélte magát az All Stars együttes, de nem sokkal azután, hogy visszaállt az 5 az 5 elleni játék, Dorogi góljával szépítettek a fiatalok. Nem rohant a junior csapat, de érezhetően jobban bírták a meccs végét, mint az All Stars. Alig egy perccel a mérkőzés vége előtt Prakab Szilárd, a juniorok szakvezetője időt kért és lehívta Gönczit is a jégről. Amit elterveztek, az működött is, mínusz 53 másodpercnél Bartók passzát Mihalik András vágta be. A küzdő felek megegyeztek 5-5 rávezetésben, a közönség még színvonalasabb kiszolgálása érdekében. A büntetőket az U21-es csapat értékesítette jobb hatékonyággal, de ez már valóban csak hab volt a tortán.

Változatos játékot hozó, érdekes, izgalmas mérkőzés vívott egymással a két csapat, amelynek tagjai gondoskodtak arról is, hogy a nézők sok pengés, finom megoldást láthassanak. A találkozó arra is bizonyságul szolgált, hogy Debrecenben a jégkorongozásnak nem csak múltja és jelene, hanem jövője is van!

FOTÓK A GÁLÁRÓL

2022.04.11. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
Évadzáró gálamérkőzés
DHK All Stars – DHK U21 3-3 (1-1, 2-2)
Gólszerzők: Kuleshov, Rácz és Molnár D., illetve Smirnov, Dorogi és Mihalik A.

=Müller Károly=